ATHLETIC CLUB 1 – 1 FC BARCELONA

Memphis deslliura el Barça d’un disgust

Memphis deslliura el Barça d’un disgust

Els blaugrana van empatar en un partit gris en què van destacar De Jong i Memphis

5
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Quan el Barça navegava, presa de la impotència, va emergir la figura de Memphis per deslliurar-lo d’un disgust, un seriós disgust, a San Mamés. L’equip blaugrana estava desorientat, superat per l’Athletic en tot moment, sobretot en la primera hora de partit, va trobar la rebel·lia necessària per evitar la primera derrota del curs. On no semblava que hi hagués perill va arribar el tret, imponent, poderós, rotund, sense marge per a la tonteria que havia mostrat el Barça, sense tenir ritme ni govern. No va jugar gens, però gens bé el conjunt blaugrana, aferrat a aquestes cames que semblen columnes dòriques de Memphis. Un davanter capaç de viure per si sol, dolgut, a més, perquè l’Athletic, i la seva pressió, li va fer la vida impossible.

Absents

El Barça va entrar tard a San Mamés. Sabia l’inici del partit, fixat per a les 10 de la nit, però no se’n va assabentar. No hi va comparèixer. Estava despistat, eixelebrat de tal manera que en els primers dos minuts havia concedit tres córners de l’Athletic. Això va ser dramàtic però no va ser, ni de bon tros, el pitjor. Encara havia d’arribar. De sobte, a Neto, el porter suplent, li va agafar un atac de pànic. Semblava que tenia els peus plens de ciment, enganxats a la línia de gol, com si el travesser fos la seva única casa. I aquest pànic del porter es va contagiar a tot l’equip, sobretot a la línia defensiva. Era incapaç de superar la pressió ordenada per Marcelino. Però la pressió no era l’aliat més important que posseïa l’Athletic. El veritable amic era Neto perquè cada pilota que li donaven els seus centrals, Piqué i Eric García, era gairebé una condemna. Així ho sentia el brasiler, així ho va patir l’equip, així ho va patir Koeman. I, a més, aquest nerviosisme es va traslladar fins a la línia ofensiva, on Braithwaite va llençar a la paperera una superba acció individual de Memphis. Va esquinçar el conjunt basc per la banda dreta i va deixar el danès a la frontal de l’àrea petita. Encara més fàcil que un penal. Però Braithwaite va enviar la pilota a la ria de Bilbao amenaçant l’estabilitat física del Guggenheim. Nervis al darrere perquè miraven Neto i li veien el pànic dibuixat al rostre. Nervis a dalt perquè només Memphis estava a l’altura, desaparegut el seu soci danès, eclipsat pel monumental error, impropi d’un davanter del Barça, i sense gaire notícies de Griezmann. 

Piqué, lesionat

¿L’Athletic? A la seva. Pressió a Neto i el botí desitjat. Era una equació amb resultat gairebé immediat. I Koeman, que tenia construït un Barça per descansar i sortir als peus de Ter Stegen, que està a punt de tornar, se’l menjaven els dimonis. Com als companys del brasiler. O a milers, milions de culers. A sobre, Piqué, després de caure malament d’un salt, es va tirar a terra, va aixecar la mà i va demanar el canvi a la mitja hora de partit. Perdó, a la mitja hora de tortura blaugrana, salvat en l’últim sospir per l’aliat de Neto. Un tret verinós de Sancet, que es va girar com a cal sogre a l’àrea blaugrana, va ser escopit pel travesser. Marcelino es desesperava perquè mirava el marcador d’un sorollós San Mamés (n’eren 10.500, però en semblaven 50.000) i arribat el descans il·luminava el 0-0 inicial. Al Barça li van robar un gol legal, ja amb el temps conclòs de la primera meitat quan Martínez Munuera va trigar a anul·lar el gol a Araujo, que va suplir Piqué. Un gol que els blaugrana entenien que era legal, cosa que va provocar protestes sense èxit. 

Tan malament que va començar el Barça en la primera part i va repetir el mateix en la segona. Ni tan sols una jugada defensiva sensacional d’Araujo va despertar l’equip de Koeman, que s’estava consumint a poc a poc. El gol era qüestió de temps. El gol de l’Athletic. I va arribar en una acció a pilota aturada. Un córner servit amb delicadesa per Muniáin va trobar el tresor dipositat al cap d’Iñigo Martínez, un central imperial que es va avançar a tota la defensa blaugrana aprofitant la pantalla sobre Araujo. El central basc va saltar més . L’Athletic va saltar molt més, castigant la indolència del Barça. Al novè córner, i en menys d’una hora, va trobar el camí adequat. I al minut 58 ja eren 12 córners, retrat de la impotència del conjunt de Koeman. El Barça no tenia arguments ofensius. Era donar-li la pilota a Memphis i esperar un miracle perquè estava jugant pràcticament sol en un nociu retorn a la terra. Un viatge contra la realitat de l’equip. Una realitat que ja era amb Messi. I més trista encara sense Messi.  Tot i que ja amb l’Athletic cansat, incapaç de resistir el to físic, coincidint amb l’aparició de Sergi Roberto per un exhaust Pedri. Busquets va robar la pilota a un despistat Dani García, va connectar Sergi i Memphis es va inventar un golàs on abans no hi havia res. Es va trencar el partit deixant espais on només hi havia espai per a paios rebels que mai s’amaguen. I menys per a Memphis, capaç de connectar-se de meravella amb De Jong, líders amb i sense pilota. Tots dos van sostenir un tendre i superat Barça a San Mamés en un embogit partit que va tenir perdut i que fins i tot el va poder guanyar si l’exdavanter del Lió hagués tingut més cames per liquidar l’Athletic. 

FITXA DEL PARTIT

Athletic: Agirrezabala (5), Lekue (6), Vivian (6), I. Martínez (7), Balenziaga (5), Dani García (6), Vencedor (6), Berenguer (7), Muniaín (6), Sancetl (7) i Williams (5)

Entrenador: Marcelino (6).

Canvis: Raúl García (4) per Sancet (m. 67); Vesga (5) per Vencedor (m. 67); N. Williams (5) per Muniaín (m 76); Zarraga (s.c.) per Dani García (m. 82): Morcillo (s.c.) per Berenguer (m. 82)

Barça: Neto (3), Dest (4), Eric García (4), Piqué (5), Jordi Alba (4), De Jong (6), Busquets (5), Pedri (4), Griezmann (4), Depay (7) i Braithwaite (4).

Entrenador: Ronald Koeman (5).

Canvis: Araujo (6) per Piqué (m. 30); Sergi Roberto (6) per Pedri (m. 62); Demir (6) per Braithwaite (m. 62); Emerson (s.c) per Dest (m. 826 

Gols: 1-0, Iñigo Martínez (m 50); 1-1, Memphis (m. 75)

Àrbitre: Martínez Munuera (5), valencià 

Targetes grogues: I. Martínez (m. 20); Eric García (m. 27).

Targeta vermella: Eric Garcia (90 +3).

Notícies relacionades

Estadi: San Mamés

Espectadors: 10.500

Actualitzar

Fa 971 dies

Hasta aquí la narración en directo del Athletic Club - FC Barcelona. En breves momentos podreis disfrutar de la crónica del partido. Gracias por seguirlo con nosotros y hasta la próxima.

Fa 971 dies

¡Final! El Barça empata tras un partido gris en el que Memphis tuvo que salir al rescate con un golazo.

Fa 971 dies

MIN 90+3. Disparo a la barrera.

Fa 971 dies

MIN 90+2. Carrera de Nico Williams que detiene Eric García al borde del área y roja para el central catalán.

Fa 971 dies

MIN 90. Se añaden tres minutos.

Fa 971 dies

MIN 90. Bicileta y disparo de Nico Williams que atrapa Neto.

Fa 971 dies

MIN 88. Balón largo buscando a Emerson pero no llega el brasileño.

Fa 971 dies

MIN 85. ¡La tiene el Barça! Recuperación de Busquets, asistencia de De Jong y disparo demasiado cruzado de Memphis.

Fa 971 dies

MIN 83. El Athletic quiere los tres puntos. Sube a por el gol ante un Barça que no presiona mucho.

Fa 971 dies

MIN 81. Más cambios. Emerson entra por Dest.

Fa 971 dies

MIN 74. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Recuperación de Griezmann y golazo de Memphis con un latigazo imposible para empatar.

Fa 971 dies

MIN 73. ¡AL LARGUERO DE JONG! La levanta el neerlandés superando al guardamte y Griezmann no llega a tiempo al rebote.

Fa 971 dies

MIN 72. Logra mantener más el balón el Barça pero no inquieta la meta contraria.

Fa 971 dies

MIN 70. Centro de Demir que acaba sacando la defensa.

Fa 971 dies

MIN 68. Regate marca de la casa de Memphis y centro al que no llega nadie.

Fa 971 dies

MIN 66. Cambios en el Athletic con ovación entran Raúl García y Vesga por Vencedor y Sancet.

Fa 971 dies

MIN 65. Se enreda Pedri con el balón, cae en el área rival pero no hay nada.

Fa 971 dies

MIN 62. Cambio de Koeman. Entra Sergi Roberto por Braithwaite.

Fa 971 dies

MIN 61. Sale muy bien Neto ante la llegada de Williams. Sigue sufriendo el Barça.

Fa 971 dies

MIN 58. Nuevo córner a favor del Athletic.

Fa 971 dies

MIN 57. Se acelera el partido. Buena llegada del Barça que acaba en contragolpe de Williams.

Fa 971 dies

MIN 55. El colegiado le llama la atención al portero del Athletic por perder tiempo.

Fa 971 dies

MIN 52. Disparo con la izquierda de Dest que atrapa el portero.

Fa 971 dies

MIN 49. ¡GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! Se estaba acercando y llegó a la salida de un córner. Íñigo Martínez adelanta al Athletic.

Fa 971 dies

MIN 47. Calientan Demir, Lenglet y Sergi Roberto.

Fa 971 dies

MIN 45. ¡Salvador Arauho! A portería vacía disparó Williams tras una mala salida de Neto y apareció providencial Araujo para evitar el tanto del Athletic.

Fa 971 dies

¡Arranca la segunda mitad sin cambios!

Fa 971 dies

¡Final de la primera mitad! Enfadado el Barça con la decisión del árbitro.

Fa 971 dies

MIN 45. ¡GOLAZO DE CHILENA ANULADO A ARAUJO! Lo anula por falta previa de Braithwaite.

Fa 971 dies

MIN 44. Lo intenta en este último suspiro el Barça. Lo hace sin éxito.

Fa 971 dies

MIN 40. Lo intenta Memphis sin éxito. Será balón para el Athletic.

Fa 971 dies

MIN 39. Centro desde el córner del Athletic que acaba en nada y disparo lejano que atrapa Neto.

Fa 971 dies

MIN 38. Centro de Berenguer que atrapa Neto.

Fa 971 dies

MIN 35. Fuera de juego de Iñaki Williams.

Fa 971 dies

MIN 33. Sigue sin calmar el encuentro el Barça. Sigue apretando el Athletic.

Fa 971 dies

MIN 29. ¡Piqué pide el cambio! Entra en su lugar Araujo.

Fa 971 dies

MIN 28. Salen a calentar Emerson y Araujo. Mientras, Neto sigue dubitativo.

Fa 971 dies

MIN 27. Amarilla para Eric García.

Fa 971 dies

MIN 26. Otra para el Athletic. La tiene Unai Vencedor a la media vuelta.

Fa 971 dies

MIN 23. Se queda tendido en el suelo Jordi Alba tras torcerse el tobillo.

Fa 971 dies

MIN 22. Se vuelve loco el partido. De una ocasión del Barça al acoso del Athletic.

Fa 971 dies

MIN 21. Disparo de Depay a las manos del guardameta.

Fa 971 dies

MIN 19. Falta de Íñigo Martínez sobre Pedri y amarilla para el jugador del Athletic.

Fa 971 dies

MIN 17. Salvador De Jong al cruce tras un error de Neto.

Fa 971 dies

MIN 15. Primer córner a favor del Barça. Lo sacará Memphis.

Fa 971 dies

MIN 14. Primera posesión larga del Barça.

Fa 971 dies

MIN 12. Se detiene el juego por unas molestias de Busquets.

Fa 971 dies

MIN 10. ¡OTRA PARA EL ATHLETIC! Disparo a la madera de Berenguer.

Fa 971 dies

MIN 9. Buena llegada del Athletic. Jugada larga y balón para Iñaki Williams, que compromete a Neto.

Fa 971 dies

MIN 6. ¡La tiene el Barça! Jugadón de Depay y error en el disparo de Braithwaite.

Fa 971 dies

MIN 4. Arranque complicado. El Barça no logra salir de su propio campo.

Fa 971 dies

MIN 2. Nuevo córner para el Athletic.

Fa 971 dies

MIN 1. Empieza fuerte el Athletic. Primera llegada y córner.

Fa 971 dies

¡Arranca el partido!

Fa 971 dies

Festival de luces en San Mamés

Fa 971 dies

¡15 minutos para que arranque el partido! 

Fa 971 dies

Hoy el FC Barcelona jugará con la equipación violeta

Fa 971 dies

Y hoy vuelve el público a San Mamés. Ya ruge la catedral.

Fa 971 dies

VÍCTIMA PREFERIDA

Griezmann ha anotado 12 goles en 25 partidos ante el Athletic Club. También ha dado seis asistencias.

Fa 971 dies

Marcelino García Toral: "Somos un equipo difícil de ganar; en las últimas temporadas el Athletic ha sido capaz de ganar al Atlético, al Barça y al Real Madrid. Luego nos falta continuidad"

Fa 971 dies

Koeman: “No creo que sea por eso, creo que la limitación de las entradas es por las normas y las distancias, hay un máximo de 22.000 personas. No creo que sea un tema de que no están motivados con el club. Estamos en vacaciones, en agosto están muchos fuera. Los que vengan nos ayudarán mucho a ganar el partido".

Fa 971 dies

Koeman: "Muy ilusionado de empezar y de poder tener 20 o 22 mil aficionados. Sabemos de la calidad de la Real Sociedad y cualquier partido contra ellos fue interesante". 

Fa 971 dies

Koeman en la previa del partido: "Claro que creo que se ha hablado mucho de Leo Messi y es normal porque estamos hablando del mejor jugador del mundo y lo ha demostrado aquí en este club la efectividad que ha tenido y su calidad para ganar muchos títulos y es normal. Por otro lado, como dije, no le tendremos más y hay otros jugadores con una plantilla muy fuerte cuando recuperemos todos los jugadores lesionados. Tenemos un plantel fortísimo para ganar cosas importantes. A partir de mañana no hay excusas, hay partido donde hay puntos en juego y el equipo está preparado. Hemos hecho muy buena pretemporada de cinco semanas donde Leo no ha estado, y se trata de jugar, demostrar y tener la actitud. Estoy convencido que la gente disfrutará con este equipo".

Fa 971 dies

El Athletic Club arrancó la temporada con un empate ante el Elche. En cambio, el Barça deslumbró en su estreno ante la Real Sociedad.

Fa 971 dies

El banquillo del Athletic estará compuesto por: Ezkieta, Unai Núñez, Vesga, Morcillo, De Marcos, Zárraga, Villalibre, Raúl García, Nico Williams y Serrano

Fa 971 dies

Marcelino: "Defensivamente sí que tenemos tres centrales y tenemos las plazas cubiertas, pero los laterales esperaremos hasta última hora aunque no hayan participado durante la semana con el grupo".

Fa 971 dies

El técnico del Athletic Club, Marcelino García Toral, confirmó las bajas de Petxarroman y Yeray Álvarez e hizo hincapié en que "vamos a ver si llegan" los laterales (De Marcos, Lekue y Balenziaga).

Fa 971 dies

UN AÑO AL FRENTE

Seis días después del convincente estreno en la Liga ante la Real Sociedad (3-2) al Barça le espera otra exigente prueba contra un club vasco. Este sábado toca visitar al Athletic (22 horas), el rival al que goleó en la última final de Copa, el único título conquistado por los azulgranas en el pasado curso. Ronald Koeman cumplió este jueves un año justo en el banquillo culé, un periodo en el que ha pasado por todo tipo de vicisitudes. La volcánica y dolorosa marcha de Messi ha sido la última. Ante la Real el grupo rindió de forma notable, especialmente en los primeros 20 minutos. El objetivo es corroborar en Bilbao esa prometedora imagen. 

Fa 971 dies

Sin cambios en el Barça y solo uno en el Athletic, que introduce a Lekue.

Fa 971 dies

Iñaki Peña, Arnau Tenas, Emerson, Araujo, Lenglet, Balde, Sergi Roberto, Rique Puig, Demir, Nico, Gavi y Manaj serán los suplentes del día de hoy.

Fa 971 dies

LEÓN CONTRA LEONES

Memphis Depay: "La fe me da paz interior. Dios me dio un talento para divertirme y divertir a los demás". El delantero neerlandés del Barça explica en una entrevista con EL PERIÓDICO sus inicios en el fútbol, las relaciones a veces tormentosas con sus entrenadores y por qué cultiva otras pasiones como la moda y la música"  

Fa 971 dies

El Athletic, por su parte, sale con: Agirrezabala; Lekue, Vivian, Iñigo Martínez, Balenziaga; Berenguer, Dani García, Vencedor, Muniain; Williams y Sancet

Fa 971 dies

¡ONCES CONFIRMADOS!

El Barça sale con: Neto, Dest, Eric, Piqué, Jordi Alba; Busquets, De Jong, Pedri; Braithwaite, Griezmann y Memphis

Fa 971 dies

Buenas tardes y bienvenidos a la narración en directo del Athletic Club - FC Barcelona. El conjunto azulgrana quiere extender las buenas sensaciones de la primera jornada en el que es el primer partido lejos del Camp Nou.

Carregar més