UN EQUIP ‘LOW COST’

Més ‘pavones’ que ‘zidanes’ al Reial Madrid

  • L’equip blanc ho fia tot a l’arribada de Mbappé aquest estiu o el que ve i comença la temporada amb Alaba com a únic fitxatge i a cost zero

  • Ancelotti destaca la qualitat dels jugadors del planter, tot i que li tocarà treure suc a una plantilla ja espremuda i ‘ressuscitar’ jugadors com Bale, Isco, Jovic i Hazard per aspirar a alguna cosa.

Més ‘pavones’ que ‘zidanes’ al Reial Madrid

Real Madrid

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Carlo Ancelotti analitza la seva plantilla la vigília del seu redebut oficial amb el Reial Madrid i assegura que li agrada molt perquè és «una bona barreja» de, com diu l’himne, veterans i novells. I cita d’una tirada «joves molt interessants: Miguel Gutiérrez, Antonio Blanco, Sergio Arribas, Marvin, Chust...». I resulta impossible no evocar el segell dels ‘zidanes i pavones’ encunyat per Florentino Pérez a principis de segle. «I després els veterans de sempre», afegeix ‘Carletto’ amb l’ànim d’enaltir, potser sense aconseguir-ho, Casemiro, Kroos, Modric, Benzema...

Tot això el dia que la portada de ‘L’Équipe’ celebra ‘els nous galàctics’ del PSG i que l’afició madridista espera, cada vegada amb menys fe, que algú de la UEFA digui que tot era una broma i que sí, que Al-Khelaïfi ha de deixar sortir Mbappé per quadrar els seus números. Si no, caldrà esperar un llarg any (un altre) perquè l’astre francès acabi jugant al Bernabéu en una espera que evoca el pols mai guanyat per Neymar.

Les mil batalles de Florentino

No és el començament de curs més il·lusionant per als seguidors blancs, almenys de moment. L’energia de Florentino, que antany atreia un crac rere l’altre al Bernabéu, sembla dissipar-se ara en altres lluites com el nou estadi, el projecte de la Superlliga i l’eterna lluita amb Javier Tebas. Potser de més calat, però menys importants per a l’aficionat que el que reflecteixi el marcador.

Després d’un any sense títols (tot i que la Lliga es va quedar a tret del VAR i a la Champions va arribar inesperadament a les semifinals), el Madrid viu un ‘déjà vu’, amb Ancelotti, l’entrenador de la ‘décima’, altre cop a la banqueta –arrencat de l’Everton davant la negativa dels primers candidats– i Bale i Isco com a aspirants a la titularitat. Costaria distingir entre aquestes dues imatges separades per sis anys si no fos perquè en una apareix un Hazard gairebé per estrenar i en l’altra ja no es veu Cristiano Ronaldo marcant gols ni Sergio Ramos portant el braçalet.

L’adeu del capità

A la sortida del primer continua sense refer-se un equip amb una clara falta de gol que ni la millor versió de Benzema va solucionar. Bale i Jovic tornen per afegir-se a la recerca del Sant Greal. I cal veure l’efecte de l’adeu del capità en una plantilla que es queda sense un líder clar, tot i que afegit a la sortida de Varane del que no hi ha dubte és que deixa la defensa coixa. Alaba (l’únic fitxatge fins avui, a cost zero) pot tapar el buit que deixa un, però la tornada de Vallejo no serveix de pedaç per a l’altre. Tant és així que ni tan sols ha sigut inscrit per a la primera jornada, a l’espera que en els 15 dies que queden de mercat surtin jugadors i alliberin dorsals.

Notícies relacionades

Tampoc estan inscrits per al debut contra l’Alabès d’avui dos jugadors més que tornen després de cessió: Ceballos i Odegaard. L’andalús pot esperar perquè està lesionat, però en el cas del noruec és una clara invitació a marxar. «Li he dit que hi ha vuit jugadors en la seva posició», va explicar ahir Ancelotti.

Així que, mentre no arriba Mbappé, fins que es vegi el grau d’implicació de Bale i Isco i si resisteixen les cames de Hazard, potser tingui raó ‘Carletto’ i els del planter hagin d’aportar una mica d’il·lusió a una afició acostumada a una altra cosa. Però la pregunta ja no serà si n’hi ha prou per a Europa. ¿N’hi ha prou per a la Lliga contra l’Atlètic campió i el Barça post-Messi?  

Temes:

Reial Madrid