El podi del bàsquet

Austràlia estrena medaller olímpic a costa de l’Eslovènia de Doncic

El base Patty Mills firma 42 punts per apagar l’estrella eslovena i fer pujar els ‘aussies’ al bronze (93-107)

Austràlia estrena medaller olímpic a costa de l’Eslovènia de Doncic

Aris Messinis / Reuters

1
Es llegeix en minuts

La selecció d’Austràlia ha donat la sorpresa a l’imposar-se a l’Eslovènia de Luka Doncic (93-107) en el partit per la medalla de bronze als Jocs Olímpics de Tòquio-2020, la primera medalla olímpic en la història per als ‘aussies’. Patty Mills, amb 42 punts, es va apropiar del partit amb una actuació descomunal, que va deixar sense premi el gran torneig de l’estrella eslovena dels Mavericks.

Els australians, potent selecció que va a més i aconsegueix a la fi la seva primera medalla olímpica, es va imposar a una Eslovènia liderada de nou per Luka Doncic (22 punts) i Klemen Prepelic (18), que no va poder frenar l’ímpetu col·lectiu dels de Brian Warwick Goorjian.

Amb triomfs parcials en els quatre quarts, Austràlia va ser molt superior al Saitama Super Arena a Doncic i companyia, amb un estratosfèric Mills, flamant fitxatge dels Brooklyn Nets després de construir tota la seva carrera en els Spurs, que va acabar amb 2 punts i 9 assistències, per 16 punts i 9 rebots de l’exblaugrana Joe Ingles. Entre tots dos van apagar els últims intents de reacció dels eslovens, que van arribar a situar-se amb un amenaçador 80-83 (m. 33), però van jugar de manera precipitada en els últims atacs.

Notícies relacionades

Eslovènia: Nikolic, Doncic (22), Cancar (8), Dragic (9), Tobey (13) –cinc inicial– Blazic (12), Muric (5), Prepelic (18), Dimec (6), Rupnik.

Austràlia: Mills (42), Thybulle (11), Landale (14), Ingles (16), Kay (6) –cinc inicial– Exum (12), Goulding (6), Dellavedova, Sobey.