Objectius esportius no aconseguits

La Federació cessa el seleccionador femení de bàsquet Lucas Mondelo

  • Al·lega «la no-consecució dels objectius esportius» del seu contracte, després de no aconseguir classificar-se per al Mundial 2022 després de quedar setena a l’Eurobasket

La Federació cessa el seleccionador femení de bàsquet Lucas Mondelo
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) ha anunciat el cessament del seleccionador femení, Lucas Mondelo, «per la no-consecució dels objectius esportius» del seu contracte, després que la selecció no aconseguís la classificació per al Mundial 2022 després de quedar setena a l’Eurobasket.

La selecció espanyola ha caigut a quarts de final en els dos tornejos que ha disputat aquest estiu, l’Eurobasket de València i els Jocs Olímpics de Tòquio. A l’Eurobasket, va acabar en setè lloc al caure contra Rússia en la lluita pel cinquè lloc, el que la deixa fora del pròxim Mundial.

«La Federació Espanyola de Bàsquet ha decidit acollir-se a una de les clàusules del seu contracte, i davant la no-consecució dels objectius esportius que hi figuren, la no-continuïtat de Lucas Mondelo com a seleccionador absolut femení», va indicar la FEB en un comunicat.

En aquesta mateixa nota, la federació «agraeix la tasca de Mondelo al capdavant de l’equip durant aquests anys», però indica que és «moment de buscar un nou impuls» per a la selecció espanyola.

Segons l’entitat ja treballen «en les bases d’una nova etapa per a la selecció femenina», tot i que no van revelar qui la dirigirà, en què «continuarà afrontant el relleu generacional que ja ha començat» i en què esperen que «ben aviat Espanya torni a ocupar el rellevant lloc esportiu en què s’ha mantingut durant els últims anys».

Amb aquesta decisió s’acaba una etapa de nou anys de Lucas Mondelo al capdavant de la selecció espanyola. El tècnic barceloní va accedir al càrrec el 2012 i des d’aleshores la selecció espanyola va encadenar set campionats seguits amb medalla, entre les quals tres ors europeus i una plata olímpica a Rio 2016.

Notícies relacionades

En total, Mondelo ha dirigit 152 partits, amb un balanç de 127 victòries i 25 derrotes, entre partits oficials i amistosos. També dirigeix les Toyota Antilopes de la lliga japonesa.

Després de l’eliminació dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020 en quarts de final contra França (64-67), Mondelo va compartir un missatge en el seu perfil oficial de la xarxa social Twitter agraint el suport a l’afició i la federació. «Tornarem a ser on érem, El meu compromís és amb el projecte», va publicar en un missatge dijous, un dia abans que fos conegut el seu cessament.