Gesta històrica

El waterpolo femení torna a una final olímpica després de tombar Hongria

La selecció de Miki Oca domina amb claredat a la semifinal amb Anni Espar i la jove Elena Ruiz com a golejadores (8-6)

El waterpolo femení torna a una final olímpica després de tombar Hongria

Fernando Bizerra / Efe

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

La selecció femenina de waterpolo tornarà a una final olímpica. La seva victòria a semifinals contra Hongria no va admetre discussió (8-6). Onze anys després de la seva enlluernadora aparició als Jocs de Londres, l’equip de Miki Oca tornarà a lluitar pel títol de campiona i ja no ho fa com la Ventafocs sinó com a ferma aspirant, després d’una trajectòria en el torneig que, al marge de l’ensopegada contra Holanda, ha sigut espectacular.

Tòquio està assistint a un moment d’esplendor del waterpolo espanyol, sempre entre l’elit però mai tan dominant com a Tòquio. La selecció femenina ja ho ha confirmat, guanyant una plaça a la gran final contra el vigent campió i gran favorit, Estats Units, que va superar l’equip rus (11-15) a quarts. La plata està assegurada, però l’ambició és màxima. L’equip masculí tindrà aquest divendres la seva oportunitat a les semifinals contra Sèrbia.

Espanya va brillar en tots els aspectes del joc, amb un gran treball defensiu, limitant les accions d’Hongria, que no van aconseguir sumar el seu primer gol fins al segon quart, quan les jugadores de Miki Oca ja havien obert una bretxa clara (3-1). La pressió sobre la pilota, els bloquejos de llançaments, el treball de Paula Leiton en la funció de la boia va ser esplèndid. Però si arribava el llançament, allà hi havia Laura Ester per demostrar la seva condició d’excepcional portera.

La barra d’Elena Ruiz

Notícies relacionades

En atac, l’experimentada i freda Anni Espar es va encarregar d’obrir el camí amb tres dels primers quatre gols de l’equip, i va donar un pòsit de confiança a les seves companyes. Però la joveníssima Elena Ruiz, de només 16 anys, va demostrar la justícia de la seva presència en la cita olímpica actuant com una veterana. Dos dels gols de la selecció van arribar amb el duríssim llançament de la jugadora del Rubí.

Amb tot de cara (8-4), Espanya va continuar treballant en defensa per frenar les envestides de la jugadores hongareses, que ja van anar a la desesperada a cada acció, i van reduir la distància al marcador, aprofitant-se de les dificultats de les jugadores d’Oca per treure profit de les situacions de superioritat (1 de 6), però sempre va aparèixer Laura Ester, amb parades providencials, per confirmar el gran èxit del waterpolo femení.