EN LA TANDA DE PENALS

Rapinoe sentencia l’Holanda de Martens a Tòquio-2020

  • La davantera del Barça va fallar un penal que hauria evitat la pròrroga i la tanda, en la qual l’estrella americana va anotar el llançament definitiu

  • Els Estats Units s’enfrontaran al Canadà en semifinals, i Austràlia jugarà contra Suècia

Rapinoe sentencia l’Holanda de Martens a Tòquio-2020

Reuters / Matthew Childs

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Malgrat els dubtes de l’estrena, els Estats Units segueixen a la recerca del seu cinquè or olímpic en futbol en categoria femenina. La selecció americana s’ha imposat aquest divendres en quarts de final als Països Baixos de Lieke Martens, que va fallar un penal, amb un gol decisiu de Megan Rapinoe en la tanda final. Els EUA lluitaran per un lloc a la final contra el Canadà, mentre que Suècia s’enfrontarà a Austràlia.

Campiones olímpiques a Atlanta-1996, Atenes-2004, Pequín-2008 i Londres-2012, les nord-americanes van caure a Rio abans del previst, eliminades a quarts davant Suècia en la tanda de penals. A Tòquio, on la selecció americana es va estrenar amb derrota de nou contra les sueques, els fantasmes semblaven tornar amb una altra tanda de penals en quarts de final. No obstant, aquesta vegada la moneda ha caigut del costat americà.

Naeher, heroïna americana

Notícies relacionades

Els 90 minuts van ser un carrusel d’emocions. Els EUA van començar més fort, però es van avançar les neerlandeses amb gol de Vivianne Miedema (m. 18). Però els Estats Units no es van enfonsar i en un tres i no res van capgirar el marcador amb gols de Samantha Mewis (m. 28) i Lynn Williams (m. 32). Miedema va tornar a igualar per a Holanda en la segona meitat, i Martens va tenir a les seves botes evitar la pròrroga amb un penal que va aturar la portera americana, Alyssa Naeher, en el minut 80.

La portera estava a punt de ser l’heroïna del seu equip en la tanda, a l’aturar el primer llançament, de la bigolejadora Miedema, i el quart, d’Aniek Nouwen. La veterana Rapinoe tenia als seus peus el pas a semifinals i no el va desaprofitar. El Canadà, botxí del Brasil per penals, espera a les semifinals aquest dilluns. I potser, a la final, els Estats Units tornaran a topar amb la seva bèstia negra, Suècia.