NATACIÓ

Belmonte, fora de la final dels 800: «He estat per sobre de les expectatives que tenia»

  • Després de caure en la seva última prova individual s’acomiadarà divendres al relleu de 4x100 estils

Belmonte, fora de la final dels 800: «He estat per sobre de les expectatives que tenia»

EFE

1
Es llegeix en minuts

Mireia Belmonte, que aquest dijous va disputar la seva última prova individual als Jocs Olímpics de Tòquio, va qualificar de «molt positiva» la seva actuació a la capital japonesa, malgrat no haver pogut pujar al podi, ja que, com va recalcar, ha estat «molt per sobre» de les expectatives que ella mateixa tenia.

«Crec que el balanç és molt positiu. He estat per sobre de les expectatives que tenia abans de venir als Jocs», va assenyalar la nedadora badalonina. I és que els Jocs de Tòquio no només han sigut diferents per a ella pels problemes físics que han condicionat la seva preparació olímpica.

Unes persistents molèsties a les espatlles que no van impedir a la guanyadora de quatre medalles olímpiques classificar-se per a la final dels 400 estils, en què va acabar quarta a tan sols 23 centèsimes del bronze.

«Ni em passava pel cap ser finalista als Jocs i molt menys aconseguir un quart lloc, que per a mi té el mateix valor o molt més que una medalla, perquè aquest any ha sigut molt dur», va assegurar la nedadora.

Una final que Mireia Belmonte no va poder repetir ni als 1.500, ni als 800, les dues altres proves que la nedadora de l’UCAM Fuensanta va disputar a la capital japonesa.

I això que a la prova dels 800, en què la badalonina ja va aconseguir pujar al podi als Jocs de Londres 2012, l’espanyola va rebaixar en sis segons la seva millor marca d’aquesta atípica temporada.

«És veritat que m’he trobat molt millor que al 1.500 i que he fet la meva millor marca de la temporada, però m’ha faltat bastant ritme per poder arribar a la final», va explicar.

Notícies relacionades

Una eliminació de què Belmonte vol oblidar-se tan aviat com sigui possible per poder «disfrutar» al màxim de la seva participació al relleu de 4x100 estils amb què posarà fi, aquest divendres, al seu concurs als Jocs de Tòquio.

«Vull disfrutar del relleu, perquè no tinc cada dia l’oportunitat de nedar un relleu amb l’equip nacional. Estem totes amb moltes ganes que arribi ja demà», va concloure.