FUTBOL OLÍMPIC

L’Espanya de Pedri accedeix als quarts dels Jocs després a l’empatar amb l’Argentina (1-1)

L’equip espanyol va patir en els últims minuts, però va aconseguir protegir la porteria i s’enfrontarà ara a la Costa d’Ivori

Juegos Olímpicos

2

Espanya es va classificar per als quarts de final dels Jocs Olímpics de Tòquio amb un punt agònic davant l’Argentina. Un gol de Merino a passada de Dani Olmo aventurava una classificació fàcil com a líder de grup, important per evitar l’encreuament amb el Brasil, però un gol dels argentins quan faltaven tres minuts per al final va crear certa angoixa a la selecció espanyola. Una derrota la feia fora de la competició. No va passar. La porteria d’Unai Simón va quedar protegida fins al xiulet final i l’equip de Pedri va accedir a la següent fase. El seu rival per arribar a les semifinals serà la Costa d’Ivori, dissabte.

Amb el recuperat Mingueza a la banqueta, i Merino (capità) i Asensio com a titulars, ‘la Rojita’ sortia al Saitama Stadium amb ganes de certificar el pas a quarts. La selecció espanyola va començar com durant tot el torneig, amb la possessió de pilota i el control del partit. Els de De la Fuente volien ser més directes i trobar la porteria contrària, cosa que van aconseguir amb certa facilitat, per garantir la primera plaça del grup.

Els sub-23 argentins van començar durs, com si haguessin après dels grans. Una falta del capità Nehuén Pérez en el minut 10 a Dani Olmo va comportar la primera groga que ensenyava el col·legiat nord-americà Elfath. Espanya ho va intentar precisament sobretot mitjançant Olmo, molt desequilibrant per la banda. El poc perill de l’‘albiceleste’ va arribar d’escassos contraatacs, però Unai Simón no va tenir gaire feina.

Joc de toc

‘La Rojita’ tocava i tocava, amb Oyarzabal al comandament de les operacions. El donostiarra, voluntariós en l’atac, va estar més desencertat de l’habitual en la majoria d’ocasions. Per la banda esquerra, la de Cucurella, Espanya va generar també perill amb les seves internades. De les seves botes va sortir un centrada a Oyarzabal que el realista va enviar als núvols.

Espanya va continuar atacant, creant més ocasions i amb les directrius del seu seleccionador molt clares. Un gol garantia la classificació per als quarts com a líders. En l’altre partit de la jornada, Egipte s’apuntava a la festa amb una victòria contra Austràlia (0-2). Els argentins no cessaven en el seu joc dur, i en el primer quart d’hora de la segona part se’n es van emportar tres grogues.

El gol espanyol va partir d’Asensio. Va córrer per la banda i va obrir la pilota amb un desplaçament llarg per a Olmo, que va fer una passada exacta perquè Merino, que entrava a rematar, obrís el marcador i donés tranquil·litat a Espanya. ‘La Rojita’ tenia un peu als quarts, i l’Argentina, la campiona olímpica, estava eliminada. Va aconseguir un empat a última hora, però l’esforç final no li va valer per salvar-se i va caure eliminada.