LA CITA OLÍMPICA

Així és la mascota dels Jocs Olímpics de Tòquio 2021

Miraitowa, el personatge futurista de color blau, serà el substitut de Vinícius i Tom, les mascotes brasileres de Rio 2016

  • Japó, un país espantat

  • L’odissea d’explicar uns Jocs

Així és la mascota dels Jocs Olímpics de Tòquio 2021

Olympics

1
Es llegeix en minuts

Malgrat les condicions en què se celebren aquests Jocs, Tòquio no podia faltar al nomenament de la mascota, la insígnia de cada país que acull les Olimpíades. El blavós Miraitowa serà el personatge protagonista de Tòquio 2020 i la rosada Someity, la mascota paralímpica. Tots dos són éssers antropomòrfics que viuen al món digital, però que també poden interactuar amb el món real.

Miraitowa es basa en les paraules japoneses ‘mirai’, que significa ‘futur’, i ‘towa’, que significa ‘eternitat’, i representa el desig i la intenció japonesa de prosperitat quan van decidir organitzar, inicialment, aquests Jocs Olímpics.

Està decorada amb el patró Ichimatsu Ai (blau indi) de l’emblema dels Jocs de Tòquio 2020, un tribut tant a la tradició respectada com a la innovació moderna de la cultura japonesa. La mascota principal té una personalitat inspirada en el proverbi japonès, «aprendre del passat i desenvolupar noves idees».

Notícies relacionades

L’amulet número 26 dels Jocs Olímpics és alegre i notablement atlètica, amb un fort sentit d’integritat i respecte envers els altres. Va ser escollida per nens de més de 16.000 escoles primàries japoneses, nacionals i estrangeres i dissenyada per l’il·lustrador Taniguchi Ryo.

En el panorama paralímpic, Someity serà la protagonista. De color rosa, té una presència tranquil·la i silenciosa, guiada per una gran força interior, però pot mostrar superpoders que encarnen la duresa i determinació dels atletes paralímpics. A Someity l’encanta estar a la natura i pot comunicar-se amb elements naturals, com les pedres i el vent.