FUTBOL

LaLiga guanya el judici a la RFEF i hi haurà futbol divendres i dilluns

  • L’Audiència Provincial titlla de «competència deslleial» la conducta de la Federació

LaLiga guanya el judici a la RFEF i hi haurà futbol divendres i dilluns

asf

3
Es llegeix en minuts

LaLiga ha guanyat el partit judicial contra la Federació i hi haurà partits dilluns i divendres. Segons ha avançat Marca, l’Audiència Provincial de Madrid insta a la seva resolució la RFEF que «deixi en la seva conducta» d’entendre com a coordinació dels horaris la capacitat d’obtenir un rendiment econòmic.

La sentència coneguda aquest dilluns resol d’aquesta manera el recurs que LaLiga va presentar després que el cas arribés a judici el febrer del 2020 i que el jutjat del Mercantil número dos desestimés la demanda de la patronal i ordenés que les parts assolissin un acord.

El jutge també va resoldre llavors que de no haver-hi acord fos el Consell Superior d’Esports (CSD) el que resolgués al respecte, com va passar perquè aquesta temporada s’hagin jugat partits en aquestes dates amb certes condicions.

Inicialment l’Audiència Provincial ja va estimar fa un any, a principis de juny del 2020, les mesures cautelars sol·licitades per LaLiga contra la resolució del jutjat del Mercantil i ara ha estimat en part el recurs d’apel·lació d’aquesta, van confirmar fonts de LaLiga.

La decisió de l’Audiència, que és recurrible, declara que les conductes de la RFEF suposen «un acte de competència deslleial» d’acord a la Llei 3/1991 de Competència Deslleial i condemna aquesta a cessar en les referides conductes, alhora que desestima les altres reclamacions de la demanda.

El cas dels dilluns i els divendres va arribar a judici el febrer del 2020, després que LaLiga demandés la RFEF per deslleialtat i conducta prohibida a l’impedir la celebració d’aquestes trobades.

Després del judici, el 27 de maig de l’any passat, el titular del Jutjat del Mercantil número 2 de Madrid va desestimar íntegrament la demanda i va resoldre que les parts havien de pactar la possible disputa de partits en aquestes dates, segons el Conveni de Coordinació subscrit el juliol del 2019.

També va contemplar una solució en el supòsit que les parts no es posessin d’acord, com van fer en temporades anteriors, sobre la quantitat econòmica que LaLiga ha d’abonar a la RFEF per estendre la jornada als divendres i els dilluns i va dictar que hauria de ser el Consell Superior d’Esports (CSD) el que la determinés «ajustada a les circumstàncies i els fets».

Tot i que el cas va prosseguir a la via judicial, atesa la falta d’acord entre les parts, el CSD va emetre, el 16 d’octubre, una resolució de la seva presidenta, Irene Lozano, per la qual va autoritzar la celebració dels partits en aquestes dates amb certes condicions, que són les que han regit l’última temporada.

Entre aquestes va incloure que fos en un màxim de 20 jornades per temporada, sense incloure dies festius, i un sol partit per jornada. També va fixar una franja horària –delimitada i reservada fins a les 14.00 hores els dissabtes i diumenges– per a la celebració i eventual retransmissió de partits de la Primera femenina i la resta de categories.

Notícies relacionades

Abans del pronunciament del CSD i després de la sentència del jutjat del Mercantil en contra seva, LaLiga va acudir a l’Audiència Provincial per sol·licitar mesures cautelars, que van ser estimades per la secció 28 a principis de juny de l’any passat i llavors, sense resoldre el fons com ha fet avui, ja va dictar el cessament de qualsevol actuació tendent a impedir qualsevol actuació que impedeixi a LaLiga complir les condicions de comercialització subscrites amb els operadors.

Amb aquesta estimació de l’Audiència LaLiga va sol·licitar de nou al jutjat del Mercantil número 2 el manteniment d’aquestes mesures cautelars, però el jutge i després d’escoltar de nou les parts les va rebutjar el 20 d’octubre de l’any passat