La junta de l’Espanyol

Chen: «Hem après una lliçó. La prudència ha d’estar sempre present»

  • El dirigent xinès celebra la tornada a Primera, elogia l’afició i confia a aprendre dels errors del passat

  • La junta aprova una ampliació de capital de 37,8 milions per aportar estabilitat al retorn a l’elit.

Chen: «Hem après una lliçó. La prudència ha d’estar sempre present»

RCDE

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Hores després de l’assemblea del Barça al Camp Nou, va arribar el torn de la junta general d’accionistes de l’Espanyol, celebrada de manera telemàtica des del RCDE Stadium de Cornellà. L’optimisme i les bones intencions marquen el context actual d’un club que ha aconseguit sortir de l’infern de Segona en un any, un èxit no sempre senzill. N’hi ha prou amb mirar cap a Girona, on encara es plora el fracàs d’aquest diumenge contra el Rayo. Amb Chen Yansheng al capdavant de les operacions, el club periquito confia a aconseguir l’estabilitat necessària per viure folgadament a l’elit. 

Dels errors se n’aprèn i ja no hi haurà més missatges siderals com el proclamat pel dirigent xinès el gener del 2016 quan va assegurar que esperava estar a la Champions en menys de tres anys. Aquesta frase, pronunciada al costat de l’expresident Daniel Sánchez Llibre, l’ha perseguit en tot el seu mandat. El temps va demostrar que no és fàcil subsistir a Primera i el descens del curs passat és el millor exemple per recapacitar. 

Construir el futur

«Fa menys d’un any em dirigia a vosaltres després d’una dolorós descens. Tots ens centrem a corregir errors i aplicar els canvis necessaris. Avui hem aconseguit l’objectiu de tornar a Primera durant un moment de dificultats socials a nivell mundial. Hem posat de manifest la fortalesa del club a través de la persistència i l’esforç», va afirmar Chen, que es va adreçar a tots els periquitos. «L’afició ens va donar una lliçó de recolzament. Estic orgullós de ser president. La vostra energia és un tresor i ha de ser una pedra per construir el futur». 

El president va destacar dos conceptes que han de guiar el camí periquito. «Hem après una lliçó. La humilitat i la prudència han d’estar sempre presents en la nostra manera d’actuar. Miro la pròxima campanya com l’oportunitat de consolidar els canvis i progressos marcats. Només així podrem continuar construint un club que aspiri a

objectius més grans». 

«Escenari emocionant»

Amb el 99,5% de les accions en el seu poder cada junta genera poca emoció en les votacions. Aquest dilluns es va aprovar una ampliació de capital de 37,8 milions d’euros, un aspecte clau per al límit salarial de la temporada vinent. A l’actualitat, la Lliga marca un límit negatiu per a l’entitat blanc-i-blava, però aquesta maniobra permetrà un marge notable per moure’s al mercat de fitxatges.

«Amb aquesta decisió, farem un pas important en la competitivitat financera. Si tornem a l’equilibri l’escenari a mitjà termini serà molt emocionant», va valorar el president, que va animar a tots els periquitos a renovar els seus carnets i a donar-se d’alta.

El projecte esportiu

Notícies relacionades

La capitalització del deute aporta aire en un context complex. «Només queden nou dies per acabar aquest exercici i hi haurà pèrdues molt notables per la pandèmia i el descens. L’esforç del president ha sigut molt important. Va rebutjar totes les ofertes que van arribar pels futbolistes», va apuntar el conseller delegat José María Durán.

El capital social passa de 127,7 a 165,7 milions i amb la nova ampliació també es reforça el projecte esportiu. «Els nostres dos eixos són el primer equip i el soci. Aquests diners ens ajudaran a tenir més estabilitat i no tindrem l’obligació de vendre cap jugador», va concloure Durán.