L’anglès Benjamin Brereton li dona el triomf a Xile i enfonsa Bolívia

• La Verda es queda gairebé sense opcions de passar de ronda, mentre que els xilens són colíders després de la jornada

SEBASTIAO MOREIRA

2

Xile es va imposar per la mínima en un intens partit aquest divendres davant Bolívia gràcies a un solitari gol del davanter Benjamin Brereton, en una trobada de la segona jornada del grup A de la Copa Amèrica que es disputa al Brasil. ‘La Roja’ va aconseguir així el seu primer triomf en la competició i suma 4 punts en total després de l’empat de la primera jornada davant l’Argentina (1-1) mentre que Bolívia va sumar la seva segona derrota després d’haver caigut en la seva estrena contra el Paraguai per 3-1 i comença a quedar-se sense possibilitats de classificar-se per a quarts de final.

El gol del partit va arribar aviat, als 10 minuts, i en la segona arribada dels dirigits per Martín Lasarte, en un contraatac on l’ariet Eduardo Vargas va acabar assistint al punta xilenobritànic del Blackburn Rovers, que, després d’eludir un defensor bolivià, va definir sense problemes al pal esquerre del porter de ‘la Verda’.

El porters Carlos Lampe va tenir una primera meitat molt activa rebutjant els embats de la selecció xilena, que va bombardejar la seva porteria amb cinc xuts en el primer quart d’hora. Bolívia, per la seva part, pràcticament no va passar la meitat del camp durant la major part del primer temps i Bravo va ser mer espectador del desenvolupament del joc.

‘La Roja’, en la mateixa línia, va tenir uns 45 primers minuts totalment favorables per a la seva proposta tàctica, amb bona possessió i capacitat d’elaboració ofensiva que va acabar generant múltiples ocasions de cara al gol. Als 14 minuts, Ben Brereton va fer un cop de cap precís que va arribar a les mans de Carlos Lampe, una de les figures de partit pel gran nombre de parades que va protagonitzar també davant els potents xuts de l’extrem xilè Jean Meneses, que es va animar un parell de vegades.

Tot va canviar al segon temps. Xile es va adormir i Bolívia va apostar per un joc més ofensiu a la recerca d’un resultat favorable. ‘La Verda’ va ser millor en el desenllaç però no en va tenir prou per igualar el marcador.

Als 56 minuts, el migcampista Arturo Vidal va perdre una pilota a prop de l’àrea boliviana i ‘la Verda’ va rearmar un contraatac des dels peus de Juan Carlos Arce, que va habilitar Erwin Saavedra per acabar rematant un fort tret que va aclarir el porter xilè Claudio Bravo.

L’equi de César Farías va generar més oportunitats però no va ser suficient per repartir punts davant l’escaire xilè a l’Estadi Arena Pantanal de Cuiabá.