Preolímpic de natació artística

Espanya se situa segona i fa el primer pas per anar als Jocs de Tòquio

Amb el lideratge d’Ona Carbonell, la selecció de Mayuko Fujiki destaca en la rutina tècnica per equips i aquest divendres pot segellar el seu bitllet en la rutina lliure

Espanya se situa segona i fa el primer pas per anar als Jocs de Tòquio

Jordi López / RFEN

2
Es llegeix en minuts

La selecció espanyola ha fet el primer pas per classificar-se per als Jocs de Tòquio després de ser segona en la preliminar de rutina tècnica en el Preolímpic de natació artística que s’està disputant a la piscina Sant Jordi de Barcelona.

Itàlia, amb 90,79, va ser primera, seguida molt de prop per Espanya, amb 90,55. Totes dues parteixen com a favorites per aconseguir alguna de les tres places que donen dret a participar en els Jocs Olímpics de Tòquio del mes de juliol.

Per a això hauran de completar la seva actuació aquest divendres, a partir de les 15:00 hores a la final de rutina lliure per equips. Més lluny van quedar Grècia (87,39), França (87,05) i els Estats Units (86,85), que veient l’actuació d’aquest dijous tindran una dura competència pel tercer bitllet per als Jocs.

S’esperava una lluita entre Itàlia i Espanya per la primera plaça. Les italianes ja van ser als Jocs de Rio del 2016. Llavors la selecció espanyola va quedar fora dels Jocs per primera vegada des del 2004. En aquesta ocasió, si aquest divendres es compleixen els pronòstics, la selecció dirigida per Mayuki Fujiki participarà tant en equip com en duo, en què ja té la classificació assegurada.

Amb Ona Carbonell com a líder de l’equip, Espanya va fer una gran actuació col·lectiva que li va permetre aconseguir la segona posició. Juntament amb Carbonell hi va haver Paula Ramírez, Txell Mas, Berta Ferreras, Alisa Ozhogina, Sara Saldaña, Iris Tió i Blanca Toledano.

Exercici inclusiu

Notícies relacionades

Espanya va sortir tercera i amb aquesta fusió de guitarra clàssica de José Manuel Cañizares i arranjaments de Salvador Niebla, va crear un missatge molt directe: «Nadie es especial, tú y yo somos iguales», lletra d’una coneguda cançó japonesa que les nedadores de Fujiki van aprendre per portar a tots el llenguatge de signes i la seva adaptació a la rutina. 

Hi havia expectació per veure l’actuació de Grècia amb l’exseleccionadora Anna Tarrés al capdavant i que va aconseguir la tercera posició provisional. També per veure els Estats Units amb Andrea Fuentes com a seleccionadora que, de moment, és cinquena entre les set seleccions participants.