SEMIFINALS DE LA CHAMPIONS

El Madrid persegueix una altra gesta europea contra el Chelsea

  • Els blancs es juguen el pas a la final a Londres, després de l’1-1 de l’anada

  • Zidane té l’equip encara minvat pels problemes físics de tot el curs

  • Varane s’ha unit aquesta setmana als lesionats Carvajal i Lucas Vázquez

  • Sergio Ramos i Mendy arriben acabats de recuperar de lesions

El Madrid persegueix una altra gesta europea contra el Chelsea
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

El Madrid de Zidane, i tots els discursos del francès van en aquesta línia, busca tancar una època històrica amb un epíleg a l’altura de l’anterior, amb una altra heroïcitat en forma de final de Champions, i pot ser que amb un altre títol, per a una generació que va aconseguir quatre entorxats europeus en cinc anys i que, més tard dels pronosticat, arriba a la seva fi en una baralla que li semblava vetada a l’inici del curs.

Després d’una infinitat de lesions (més que els gols que ha marcat durant la temporada), Zidane ha tornat a fer bo el seu missatge de treball i unitat per arribar al maig viu a les dues grans competicions. Tot i així, té en el Chelsea un rival que ja el va lligar de mans durant més de mitja hora a l’anada i que el va deixar viu amb l’1-1. «Hem de crear més ofensivament que a l’anada», va reconèixer Kroos a la prèvia. A Londres els de Zidane hauran d’anar a marcar, mentre se sobreposa a les baixes en defensa, davant un rival que té com a virtut el no rebre gols. «En una semifinal has de patir al camp, estem preparats per a això», va manifestar un convençut Zidane.

Altes de Ramos i Mendy

L’últim en caure de baixa ha sigut Varane, que estarà fora almenys deu dies i tampoc hi serà el cap de setmana contra el Sevilla en el transcendental partit per la Lliga. 

Sergio Ramos i Mendy han entrat a la seva primera convocatòria després de sengles lesions. El francès porta tan sols15 dies de baixa, però el capità no juga des de mitjans de març. «Ramos està amb nosaltres i això significa que està preparat per jugar», va dir Zidane. Llavors, el capità tornava d’un altre període de baixa, que el va tenir al dic sec des d’inicis de l’any i no va completar cap dels dos partits amb el Madrid abans de tornar a lesionar-se amb la selecció. Els dos poden ser titulars, tant si Zidane aposta pel sistema de tres centrals com si retorna, com sembla que les circumstàncies l’empenyen, a la línia de quatre a darrere.

Notícies relacionades

En la mateixa tessitura està el tècnic francès amb Fede Valverde, que va entrar a la llista sobre la botzina després de donar negatiu en els tests de coronavirus, però que fa més de 10 dies que està reclòs a casa seva sense entrenar amb l’equip. Amb tot, haurà d’alinear part de la seva guàrdia pretoriana lluny del seu millor nivell físic, o apostar per alguns no habituals un dia de tanta transcendència. «Tots estan preparats, és una semifinal de Champions...», va dir Zidane.

Qui al final ha pogut viatjar, després d’haver sigut suplent exonerat en una mesa electoral a les eleccions a la Comunitat de Madrid, ha sigut Marcelo.