Cap a un estat d’il·lusió

Pendents del retorn als estadis

Els grans escenaris recobren, a poc a poc, el pols com s’ha vist aquesta setmana amb l’Open Banc Sabadell a l’RCT Barcelona

1
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

La tornada dels aficionats als estadis de futbol serà el senyal definitiu que l’esport a Espanya escapa a la situació d’excepció de la pandèmia i recupera la normalitat. Aquest escenari sembla que serà una realitat el 14 de juny a La Cartuja, l’estadi que acollirà el debut de la selecció en la fase de grups de l’Eurocopa contra Suècia, i, si la tendència de la Covid segueix a la baixa, ho farà amb la presència d’uns 18.000 aficionats, el 30% de la capacitat de l’estadi. La situació es repetirà en els partits de grup contra Polònia (dia 19), Eslovàquia (dia 23) i en l’encreuament dels vuitens de final. Aquesta és la xifra que ha empès la UEFA a traslladar a Sevilla una de les seus del torneig i a retirar la candidatura de Bilbao, les exigències sanitàries del qual impedien arribar al 25% de l’aforament de San Mamés, com pretenia el màxim organisme del futbol europeu.

Els grans escenaris esportius, a poc a poc, també recuperen el pols, com s’ha pogut comprovar aquesta setmana amb la disputa del Barcelona Open Banc Sabadell, amb la presència limitada d’un miler de persones a l’RCT Barcelona, unes xifres que es dispararan aquesta setmana que ve al Mútua Madrid Open (27 d’abril al 9 de maig), que ja ha anunciat que obrirà les portes a un 40% de l’aforament en cada sessió (uns 4.800 espectadors de la capacitat de la Caja Mágica), en una tendència que s’ha anat repetint amb tot l’esport que no és sota el paraigua de la llei de l’esport, que regula només la Primera i Segona Divisió de futbol i la Lliga ACB de bàsquet.

Notícies relacionades

Aquest és l’objectiu que persegueix des de fa temps LaLiga, que negocia amb els responsables del Govern que es permeti l’accés d’un percentatge mínim de públic a les grades dels estadis per a les dues últimes jornades de Lliga, previstes per al 16 i el 23 de maig.

Més incògnites envolten a l’altre gran esdeveniment esportiu d’aquest estiu, els Jocs Olímpics de Tòquio (23 de juliol a 8 d’agost), que ja ha anunciat que impedirà la presència d’aficionats estrangers a les grades, però sembla procliu a deixar que el públic local acudeixi als estadis, sempre complint tots els requisits i aforaments limitats.