L’IMPULSOR DE LA SUPERLLIGA

Florentino: «O fem alguna cosa, o només aguantaran els clubs d’un estat o d’un multimilionari»

  • L’impulsor de la Superlliga insisteix que el projecte de la Superlliga continua viu i que cap club n’ha marxat

  • «La clau és que hi hagi més partits entre Messi i Cristiano. Els d’ara i els que vinguin després», il·lustra el president del Madrid

Florentino: «O fem alguna cosa, o només aguantaran els clubs d’un estat o d’un multimilionari»
4
Es llegeix en minuts
El Periódico

Florentino Pérez segueix entossudit a explicar les bondats d’una Superlliga que, contra el sentir majoritari, considera que continua viva. El president del Reial Madrid insisteix aquest dissabte que els clubs signants s’han donat «unes setmanes per reflexionar davant la virulència amb què algunes persones que no volen perdre els seus privilegis han manipulat el projecte» en una entrevista a ‘As’ en la que reitera que el futbol té les hores comptade si no es dona llum verda al seu projecte: «O fem alguna cosa aviat o molts clubs faran fallida. Només aguantaran els que siguin d’un Estat o d’un multimilionari».

El directiu blanc afirma que des que al gener va intentar discutir amb la UEFA sobre una futura Superlliga, «es va organitzar una operació orquestrada, manipulada, com jo no he conegut mai», i retreu al seu president, Aleksander Ceferin, el seu «comportament molt poc saludable». «Tot el que ha passat ha sigut lamentable, amb insults i amenaces. Ens ha sorprès la seva violència».

Florentino torna a plantejar un panorama apocalíptic per al futbol («està greument ferit perquè la seva economia s’enfonsa») amb dades com els 650 milions de pèrdues dels 12 clubs de la Superlliga en els tres mesos de pandèmia de la temporada passada, i avança que aquesta temporada els números vermells estaran entre el 2.000 i 2.500 milions. «El Girondins acaba de fer fallida. O fem alguna cosa aviat o molts clubs faran fallida». També ha insistit que els joves entre 14 i 24 anys «estan abandonant el futbol perquè els avorreix davant altres entreteniments.

Més duels Messi-Cristiano

La seva fórmula és clara i ja coneguda: «Si hi ha partits més interessants i competitius entraran més diners en el futbol. I això serà per a tothom, no només per a uns quants, perquè les lligues nacionals valdran molt més. I a més tenim quantitats importants per a la solidaritat». I posa un exemple il·lustratiu: «La clau és que hi hagi més partits entre Messi i Cristiano. Els d’ara i els que vinguin després. Els Madrid-Barça han aturat el món. Doncs bé, tots els diners que això genera repercuteixen en totes les lligues i en tots els clubs».

Respecte a les dues grans crítiques rebudes per la Superlliga, el debilitament de les lligues nacionals i el cop a la meritocràcia, la resposta de Florentino conté més contundència que arguments: «No és veritat ni una cosa ni l’altra, però s’ha manipulat tot. Ni és un pla excloent ni va contra les lligues. El projecte Superlliga és el millor possible», diu. I afegeix: «Hi ha 4.000 milions de fans del futbol repartits per tot el món i la meitat són fanàtics dels clubs de la Superlliga».

L’operador televisiu, en l’aire

Tampoc aclareix el president del Madrid si tenien tancat l’operador televisiu que emetria la Superlliga (i pagaria pels drets). «Fa tres anys que treballem en aquest projecte i ho tenim molt estudiat. El pla està pensat per recuperar l’interès dels aficionats, i això farà arribar més diners a tothom», reitera sense respondre a la qüestió.

Florentino assegura que no veu possible que el Madrid sigui represaliat als despatxos o a la gespa per liderar aquest projecte, però sí que destaca en més d’una ocasió la finestra que ha obert aquesta setmana Ceferin a permetre que els clubs puguin rebre finançament extern, sigui d’estats o de multimilionaris. «Cal fer una competició estable, amb un ‘fair-play’ financer estricte, que funcioni, i que permeti competir d’igual a igual, no com ara que es competeix contra clubs-Estat». I afegeix que «és important que tot sigui transparent i que es vegi l’origen dels fons. Que per exemple els patrocinis siguin el que són i no el que semblen. En el grup dels 12 també hi ha clubs amb amos milionaris que ho han entès».

Exculpa Laporta

Notícies relacionades

Florentino descarta que fos Joan Laporta qui donés la xivatada a Javier Tebas sobre l’imminent anunci de la Superlliga perquè el president del Barça «sap que la Superlliga és la millor solució perquè recupera la passió pel futbol i, com a conseqüència, els ingressos». De la resta de clubs de la Superlliga reitera que «no en poden sortir», tot i que sense aclarir si hi ha una penalització establerta, i que «alguns, per les pressions, han hagut de dir que se’n van, però aquest projecte o un altre de molt semblant tirarà endavant». I està convençut que s’uniran Bayern i PSG, ara absents. També nega que JP Morgan, el banc nord-americà que finançava el projecte, hagi baixat del barco.

Perdre els ‘cracs’

Si el projecte no tirés endavant, Florentino augura una travessia pel desert per a certs clubs. «El problema no serà ja poder fitxar, sinó mantenir les plantilles. ¡A veure si algun no es veu obligat a vendre els seus millors jugadors! Els futbolistes podrien acabar en aquells equips amb recursos il·limitats», exposa el president del Madrid, que no veu en la nova Champions un remei perquè arriba tard (2024) i, al seu judici, amb un format «que no l’entén ningú». «Hi haurà una sublevació dels equips segons vagin fent fallida, perquè només aguantaran els que són d’un Estat o d’un amo multimilionari i que, per entretenir-se, estiguin disposats a perdre centenars de milions cada temporada», vaticina.