SEGONA DIVISIÓ

L’Espanyol empata a Almeria i ja entreveu la meta de Primera

  • L’equip periquito, que suma 12 jornades sense caure, manté el matalàs de 10 punts a 7 jornades del final

  • Raúl de Tomás va fallar el penal que hauria suposat el triomf de l’equip blanc-i-blau, que va començar perdent

  • Les taules no suposen cap drama per als homes de Vicente Moreno, que tenen un calendari còmode per segellar l’objectiu

L’Espanyol empata a Almeria i ja entreveu la meta de Primera
3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Només una catàstrofe de dimensions siderals evitaria el que tots els periquitos desitgen, aquesta tornada a Primera per la via ràpida que tan a prop té l’Espanyol. Podria tocar-ho ja amb els dits si l’equip hagués vençut aquest dilluns a Almeria (1-1). Va estar a punt de fer-ho amb remuntada inclosa, però les taules no suposen cap drama. L’equip català manté el matalàs dels 10 punts (més el ‘goal-average’) sobre el seu rival, que segueix a la tercera plaça. Els homes de Vicente Moreno ja entreveuen la meta. 

En poc més d’un mes els periquitos han passat de témer per l’ascens directe (l’Espanyol va arribar a ser fora per primera vegada des del novembre) a fer càbales per encertar en quina jornada s’assolirà l’objectiu anhelat. Aquesta metamorfosi s’ha gestat gràcies a una sensacional ratxa que ha transformat els dubtes en eufòria. L’equip blanc-i-blau amplia el seu avantatge sobre el Mallorca, encadena 12 jornades sense perdre i 16 dels 18 últims punts. 

Prova superada

Resolt el doble duel davant el Leganés i l’Almeria sense danys, l’Espanyol afronta ara un còmode calendari amb dos partits seguits a Cornellà davant Las Palmas i el Màlaga, dos equips ubicats a la zona tranquil·la que difícilment podran aspirar al ‘play-off’ d’ascens, tot i que els andalusos mantenen alguna opció remota. No importa. L’Espanyol a casa s’ha mostrat com un cicló i ningú dubta que seguirà per aquest camí fins que certifiqui l’èxit. . 

La catàstrofe consumada el juliol passat aviat serà reparada. Nou mesos després, la travessia per l’infern de Segona s’acosta al final. Al maig s’ha de celebrar aquesta tornada al lloc que mai va haver d’abandonar un club amb més de 28.000 socis que es va veure abocat a Segona 27 anys després. 

Gust agredolç

L’Espanyol buscava aquest dilluns la seva sisena victòria consecutiva davant un rival que ja va derrotar a Cornellà el desembre passat (2-1). L’equip andalús rebia els periquitos després de sumar només una victòria en els últims sis partits i amb el seu tècnic José Gomes a la corda fluixa. El lusità es va fer viral després del recent empat davant el Leganés amb un polèmic gol al minut 100. El seu cabreig monumental demanant «respecte» a crits havia sigut el més ressenyable d’un Almeria enfonsat en un clot. 

A priori les taules eren un resultat notable per als blanc-i-blaus. És cert que ho continuen sent, però veient el desenvolupament del xoc potser tenen gust de poc. Si un equip va ser a prop de la victòria va ser l’Espanyol. Va començar perdent, però va tenir la victòria a les botes i el cap de la seva gran estrella, un RDT que va fer un gran partit no culminat amb el gol.

Sadiq i Dimata

La primera part del joc va transcórrer sense novetats. Máxima igualtat i cap ocasió destacable. Semblava que tots dos esperaven el seu moment i aquest va acabar arribant després del descans. El primer a xutar va ser Umar Sadiq, que va aprofitar un passi de Robertone per anticipar-se a Calero i batre Diego López (m. 50). 

No va tardar gaire a respondre l’Espanyol amb una connexió preciosa entre Darder i De Tomás que va culminar Dimata de cap. No va marcar aquesta vegada RDT, però va tornar a exhibir el seu talent per equilibrar el duel (m. 57). La felicitat no va poder ser completa per a l’equip periquito, que va provocar amb intel·ligència el penal de Buñuel, però va fallar després el llançament (m. 69). Makaridze, la meta georgiana de l’Almeria, va endevinar la direcció. 

Lluny de conformar-se amb un punt bo, l’Espanyol va voler completar la feina. Va acariciar la remuntada l’equip periquito en una altra ocasió del seu golejador quan faltaven tres minuts pel final. El cop de cap de RDT va tornar a topar amb l’arquer d’un Almeria impotent que amb prou feines va inquietar el sòlid líder de Segona. 

Almeria, 1; Espanyol, 1Almería: Makaridze; Balliu, Maras, Conca, Akieme; Samu, Morlanes, Aketxe, Robertone, Lazo; Umar Sadiq. Tècnic: José Manuel Gomes. Canvis: Buñuel per Balliu (m. 46); Brian Rodríguez per Aketxe (m. 67); Juan Villar per Robertone (m. 82); Ramazani per Lazo (m. 82).

Notícies relacionades

Espanyol: Diego López; Óscar Gil, Calero, Cabrera, Pedrosa; Embarba, Keidi Bare, Sergi Darder, Puado; Raúl de Tomás i Dimata. Tècnic: Vicente Moreno. Canvis: Nico Melamed per Puado (m. 75); Wu Lei per Dimata (m. 75); Fran Mérida per Darder (m. 82); Lluís López per Calero(m. 82); Pol Lozano per RDT(m. 92).

Gols: 1-0 (m. 50), Umar Sadiq s’avança a Calero i bat Diego López; 1-1(m. 58), Dimata caboteja un passi de De Tomás.

Temes:

Espanyol