Racisme al futbol

Tebas: «Sabem qui va insultar Diakhaby i té accent sud-americà. No és Cala»

  • El president de la Lliga assegura que han investigat l’àudio d’1.30 minuts i el central andalús no és qui deixa anar l’expressió «negre de merda»

  • L’organisme ha mirat totes les gravacions, amb una neteja del so i un peritatge de lectura de llavis per aclarir els fets

Tebas: «Sabem qui va insultar Diakhaby i té accent sud-americà. No és Cala»
1
Es llegeix en minuts

El president de la Lliga, Javier Tebas, ha anunciat que ja han «identificat» la persona que va dir ‘negre de merda’ en el recent partit entre el Cadis i el València i que té «accent sud-americà», per la qual cosa no es tracta de Juan Cala, que va ser assenyalat pel valencianista Mouctar Diakhaby.

«Avui o demà hi haurà més notícies del tema Diakhaby. L’àudio, que l’hem estudiat evidentment, és d’1.30 minuts després que es produís l’incident i el que diu l’expressió té accent sud-americà, per tant, no és Cala. Hem treballat molt tot això. Algú diu l’expressió, però aquesta expressió no és de Cala. El jugador ja sabem qui és i es pot identificar qui està parlant», va explicar Tebas davant la premsa a Fuenlabrada.

Ledesma i Espino

En aquell moment a les files del Cadis hi havia dos jugadors sud-americans: el porter argentí Ledesma i el lateral uruguaià Pacha Espino. El mandatari va explicar com està gestionant aquest cas la Lliga. «Primer hem mirat totes les gravacions que es puguin sentir, segon hem encarregat la neteja del so per veure tot el que es pot arribar a sentir i tercer hem encarregat un peritatge de lectura de llavis perquè, en el moment de la jugada, quan Cala es gira diu alguna cosa. Ja que veurem què diu, s’haurà de fer un informe», va avançar.

Pendents de l’informe

Notícies relacionades

Els fets es remunten a diumenge passat, quan Diakhaby va denunciar que Cala li havia dit ‘negre de merda’ i va abandonar el camp en senyal de protesta, gest que van seguir els seus companys, tot i que uns minuts més tard es va reiniciar la trobada ja sense el francès sobre la gespa del Ramón de Carranza.

Posteriorment, el València va donar suport amb fermesa a la denúncia de Diakhaby, mentre que Cala va comparèixer davant la premsa per negar els fets, reclamar que estava sent víctima d’un «linxament» i amenaçar amb accions legals tots els que l’han acusat de racisme. En principi, s’espera que l’informe de la Lliga aclareixi l’ocorregut exactament.