CHAMPIONS

El Liverpool posa a prova la restauració del Madrid

L’equip de Zidane afronta l’anada de quarts de final de la Champions en un bon moment de forma davant un vell enemic

El Liverpool posa a prova la restauració del Madrid
4
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Arrenquen els quarts de final de la Lliga de Campions amb el Madrid com a únic representant de La Lliga, de nou amb l’aspiració de guanyar dos títols ja a la primavera, tot i que hagi sigut després d’un any complicat i ple de crítiques. «Se’ns ha infravalorat, però confio molt en el meu equip, sé el que pot donar. Nosaltres mai donem les coses per perdudes. Hi ha hagut moments complicats, però no significa res», va replicar un Zidane satisfet i confiat davant el repte que se li presenta per davant. 

El tècnic francès és l’obrador d’un nou miracle madridista, al comandament d’una plantilla sense renovació, sense fitxatges i que, després de mesos de males sensacions i una acumulació ingent de crítiques, s’ha vist de nou immers en una baralla per La Lliga amb la connivència del rendiment irregular de l’Atlètic i que, a Europa, reedita contra el Liverpool l’última final europea que va guanyar, el 2018, després de superar els vuitens de final després de dues temporades eliminat a la primera eliminatòria. 

El retrobament de dos vells enemics posa a prova la restauració del Reial Madrid com a aspirant a una Champions en la qual ha passat moments complicats, com a La Lliga, però en la qual continua viu i amb les opcions encara intactes. «Ja ho va dir l’entrenador fa diversos partits: almenys, tenim el dret que ens donin l’oportunitat de lluitar per La Lliga i per la Champions. Ens mereixem respecte», va dir Nacho parafrasejant el discurs irat del seu tècnic el febrer, que ha precedit la bona dinàmica blanca dels últims partits. 

La bona dinàmica del Madrid

Des d’aquella proclama exacerbada de Zidane, el Madrid va resoldre l’eliminatòria europea contra l’Atalanta i només s’ha deixat pel camí dos empats a La Lliga, contra la Reial Societat i l’Atlètic. Sempre amb els seus problemes d’efectivitat golejadora al damunt, sustentat en un Benzema en plena forma, l’equip blanc ha guanyat vuit dels seus últims deu compromisos de lliga, tot sense un Sergio Ramos, l’absència del qual havia estat sent sinònim de problemes i derrotes per al Madrid. Amb el recurs de la defensa de tres centrals, que ja va fer servir Del Bosque per guanyar la Copa d’Europa de l’any 2000, Zidane ha trobat la manera d’estendre sense el seu capità una seguretat defensiva que li permet potenciar un Modric que, al costat de Casemiro i Kroos i durant almenys una hora a cada partit, maneja amb mestria el joc.

El que continua sense estar disponible és Hazard, malgrat que ja acumula dos entrenaments amb el grup després d’una nova lesió muscular: «L’important és que estigui tranquil amb la seva tornada i que estigui totalment recuperat. Mai tornarà un jugador que no estigui bé», va insistir Zidane al seu discurs habitual amb les lesions del belga. La novetat a la llista de convocats és Fede Valverde, que no apunta a titular al sistema de cinc d’un Zidane que ha de torejar amb les absències de Sergio Ramos i Carvajal. 

El record del 2018

Entre el record de la final perduda i amb el pòsit d’haver sigut campió l’any següent, el Liverpool arriba a Madrid en la seva pitjor temporada des que ocupa la banqueta l’alemany Jurgen Klopp, en plena lluita per no quedar-se fora dels quatre primers de la Premier League. «Això no té res a veure amb el 2018, no puc recuperar la ràbia d’aquell moment, ni ho he intentat. El que he fet és preparar el meu equip per demostrar com de bons som», va dir Klopp a la prèvia.

Notícies relacionades

Així les coses, la competició europea sembla la gran oportunitat de l’equip anglès per aconseguir un èxit aquest curs pandèmic, en el qual ha trobat més regularitat i més bons resultats a la Champions que al campionat domèstic. No obstant, el cap de setmana va golejar a l’Arsenal a la lliga amb dos gols del portuguès Diogo Jota, una alternativa a l’inamovible trident que el va portar a ser campió d’Europa i de la Premier: Salah, Mané i Firmino. 

L’innegable poder ofensiu dels anglesos, amb la incorporació de Thiago al centre del camp, xoca directament amb els seus problemes en defensa, perquè té totes les baixes concentrades a aquesta zona del camp. Sense els seus tres principals centrals, i sense el capità Henderson, Klopp haurà de disposar a Valdebebas una línia de rereguarda de circumstàncies que, tot i així, acumula tres partits sense rebre cap gol: «Serà un gran repte per a la defensa, ens exigiran molta organització a darrere», va reconèixer el tècnic alemany.

Alineacions probables: