CAMÍ DEL MUNDIAL

La selecció afronta la primera final de la classificació contra Geòrgia

L’equip de Luis Enrique està obligat a reaccionar després de l’empat contra Grècia

La selecció afronta la primera final de la classificació contra Geòrgia
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Ja a les primeres de canvi, a la segona de les deu jornades que dura la fase de classificació europea per al Mundial del 2022, la selecció espanyola afronta a Tbilissi el més semblant a una final, però sense cap altre trofeu que conservar les opcions. 

L’equip de Luis Enrique està obligat a guanyar contra Geòrgia per esmenar l’empat de la jornada inicial contra Grècia, i almenys no augmentar el desavantatge que ja té respecte al lideratge del grup i l’única plaça directa per a Qatar, ara en poder de la Suècia d’Ibahimovic.

Malgrat l’orgullós al·legat que va fer el seleccionador del partit defensiu del seu equip contra Grècia, l’inesperat empat ha deixat la classificació mundialista espanyola a un mal resultat de quedar molt compromesa. «Estic hiperorgullós, és el millor partit defensiu de la meva carrera com a entrenador i això em fa ser molt optimista», va dir Luis Enrique, tot i que el rival estigués als antípodes d’un equip ofensiu, lluny del primer nivell en qualitat i en intenció d’atac. 

Com el Barça del trident

Amb tot i amb això, el que ha quedat a l’imaginari popular de l’afició és la inactivitat ofensiva de la selecció, els problemes per plantejar variants vàlides davant una defensa sense gaires més arguments que l’acumulació i la voluntarietat. «Ens va faltar finor i frescor. Hem de millorar contra un rival tancat, però no és fàcil. No era fàcil ni amb el Barça del trident, serà fàcil ara ni amb cap equip», va argumentar Luis Enrique.

Així les coses, la selecció està obligada a resoldre errors contra la Georgia de Willy Sagnol, en el segon partit del francès a la banqueta caucàsica i amb més de 15.000 aficionats a les grades, però sobretot davant un altre partit que s’espera tancat i sense espais. «Pot ser que es doni partit semblant», va augurar un Luis Enrique que haurà de posar en lliça noves solucions ofensives. 

Notícies relacionades

Amb tres partits en menys d’una setmana (encara queda un partit contra Kosovo dimecres), s’esperen canvis en l’alineació de Luis Enrique, amb opcions per a Jordi Alba, la frescor ofensiva que va aportar Bryan Gil en els seus minuts contra Grècia o l’esperada presència d’inici del barcelonista Pedri

A més, els habituals titulars Busquets o Thiago han de tornar a l’onze per imprimir aquesta velocitat en la passada i agilitat en la circulació de què va patir la selecció fa uns dies. El que continua sense estar en condicions de ser titular és Gerard Moreno.  

Alineacions probables: