Espanya-Grècia (1-1)

Espanya s’encalla i es deixa dos punts davant Grècia al camí del Mundial

La selecció de Luis Enrique no va ser capaç de passar de l’empat en el primer partit de classificació per al Mundial

Espanya s’encalla i es deixa dos punts davant Grècia al camí del Mundial
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Entre el moviment de peces de l’última convocatòria abans de l’Eurocopa del pròxim estiu, Espanya es va deixar davant Grècia els dos primers punts que havia de guanyar en la classificació per al Mundial del 2022, en què només el primer de cada grup té plaça directa per anar a Qatar i la Suècia d’Ibrahimovic ja lidera la taula.   

L’equip de Luis Enrique es va encallar entre la defensa per acumulació de Grècia i l’aposta per un joc de combinació que va ser massa lent i previsible. L’empat de Grècia va arribar en un accident, en un penal, però els mèrits espanyols van ser escassos, amb poques ocasions. 

Amb el domini territorial gairebé per decret, el gran afany de la selecció no va ser cap altre que trobar profunditat entre les compactes línies d’una Grècia que, sense renunciar a jugar amb la pilota als peus, es va refugiar al seu territori des de les albors del partit. 

Domini total

Durant els primers minuts, Espanya va tenir més èxit en la pressió per recuperar la pilota que en la creació de joc, amb una mobilitat de pilota massa lenta per generar desequilibri. 

Entre les provatures per al futur, Luis Enrique va col·locar Marcos Llorente com a lateral dret titular en l’habitual defensa de quatre de la selecció, una posició des de la qual se li complica brillar al tot terreny de l’Atlètic, tot i que el seu desplegament és innegociable. 

L’aposta del seleccionador en un centre del camp amb molts candidats va ser per Koke i Canales, per davant d’un Rodri immens en tasques defensives. Tots dos van passar gairebé mitja hora diluïts entre el desgavell de pobladors de la medul·lar i la parsimoniosa circulació de pilota espanyola, però calia una insistència necessària per trobar el premi davant una Grècia que ja no està dissenyada per defensar per damunt de tot. 

Així va arribar un tir al travesser de Dani Olmo, gairebé inesperat, que va semblar obrir les línies gregues i, tot seguit, va arribar el primer gol. Va ser gràcies a una magistral passada de Koke, amb espais entre les línies enemigues, per promoure una definició de Morata, amb control orientat i rematada, que no es va quedar enrere en mèrit i plasticitat.

Espanya va continuar tenint tanta possessió de pilota com poques ocasions, també després del descans. La monotonia del partit la va trencar un penal d’Íñigo Martínez, per inèrcia després d’un desallotjament, amb el qual va empatar Grècia davant l’estupor de la banqueta espanyola.

Més enllà de l’hora de partit i amb un inesperat empat al marcador, l’entrada dels debutants Pedri i Bryan Gil va renovar la il·lusió de la selecció. Esperonat per les necessitats, l’equip dirigit per Luis Enrique va tancar el rival entorn de la seva àrea, però no va desaparèixer l’espessor en el joc, sense profunditat, ni passades verticals. Només alguna rematada aïllada de Morata va comptabilitzar en les ocasions espanyoles. 

Notícies relacionades

L’entrada de Thiago va aportar diligència a la passada i va potenciar el desbordament d’un elèctric Bryan Gil, el protagonista del tram final, però va arribar l’últim quart d’hora amb un resultat problemàtic per al futur de la selecció en la classificació per al Mundial. 

La selecció va generar una gran ofensiva final, com en tot el partit, no hi va haver setge, ni ocasions consecutives. Tampoc hi va haver més gols.