Segona Divisió

Alerta vermella a l’Espanyol

  • L’equip periquito surt dels llocs d’ascens directe per primera vegada des del novembre després de dos empats consecutius

  • El Mallorca i l’Almeria superen el quadro blanc-i-blau, que afrontarà ara un tram de calendari benèvol per revertir la situació

  • La cúpula manté la confiança en Vicente Moreno, però l’afició li exigeix més ambició a l’hora de liquidar els partits

Alerta vermella a l’Espanyol
3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Hi ha poques coses més evidents en aquest curs futbolístic que el fet que l’Espanyol té l’obligació absoluta de pujar a Primera. L’equip periquito, amb el pressupost més alt de la categoria i una plantilla clarament superior a la de la resta de rivals, ha d’acabar com sigui entre els dos primers.

Complerts dos terços de campionat, aquesta missió s’ha complicat. El bloc de Vicente Moreno està fora dels llocs d’ascens directe per primera vegada des del novembre. Hi ha temps de sobra per posar-hi remei, però l’alerta vermella ja s’ha encès. Després de dos empats consecutius, l’Espanyol no pot fallar més.

El ‘factor VAR’

Les taules registrades divendres davant l’Oviedo van suposar una clara davallada per als periquitos, que van patir la rigorosa expulsió de Dídac i van haver de jugar més de mig partit amb un menys en una altra discutible acció revisada amb el VAR. Fins aquesta vermella guanyaven 1-0 i van merèixer algun gol més. Al final van acabar empatant, igual que la setmana anterior.

El desastre es va confirmar amb els triomfs del Mallorca i l’Almeria, primer i segon actualment. Els andalusos, que van guanyar a Girona amb un gol de Sadiq, treuen un punt als periquitos, que afronten ara un tram de calendari benèvol.

«Moment important»

Mirandés, Logronyo, Castelló, Fuenlabrada i Albacete són els cinc pròxims rivals del quadro català, que després afrontarà dues finals a Cornellà davant el Leganés (jornada 34) i a Almeria (jornada 35). Aquesta última cita pot resultar transcendental, però abans cal tornar al camí del triomf, començant pel pròxim dissabte a Anduva, l’escenari que sempre serà recordat per la patacada en els quarts de la Copa el gener del 2012 amb Pochettino a la banqueta.

«No tot acaba en un partit per guanyar-lo o no. Els nois estan afectats però cal seguir i sumar de tres en tres»

Vicente Moreno, entrenador de l’Espanyol

«És un moment important de la temporada i hem de sumar de tres en tres. No estem tenint aquesta mica de sort que ens falta», va assegurar Vicente Moreno després de l’empat davant l’Oviedo. «No tot acaba en un partit per guanyar-lo o no. Els nois estan afectats però cal seguir», va afegir el tècnic valencià, que continua tenint tot el crèdit de la cúpula malgrat les crítiques de molts aficionats per la seva falta d’ambició a l’hora de liquidar els partits.

Situació preocupant

L’Espanyol no estava fora de la zona d’ascens directe des de la jornada 14, disputada a finals de novembre. Llavors va perdre contra el Leganés i va caure a la quarta plaça, però es va recuperar i va encadenar cinc triomfs que li van permetre acabar l’any com a líder.

Ara viu una situació anòmala i preocupant. L’equip ja no és el màxim golejador de la categoria (ho és l’Almeria) ni el menys golejat (és el Mallorca). Es mostra fràgil al darrere (ha encaixat vuit gols en els set últims partits) i depèn massa de Raúl de Tomás a dalt.

Reacció necessària

Notícies relacionades

«No cal victimitzar-se, contra l’Oviedo ens van fer un golàs i res més. L’actitud i l’esforç estan sent bons», va reflexionar Cabrera després de l’última ensopegada. «Ens queden poquets partits i hem d’esforçar-nos. Només ens valen victòries», va aportar Melendo.

La reacció periquita ha d’arribar al més aviat possible. Ningú vol jugar-se la vida en un ‘play-off’’ d’ascens sempre traïdor. No seria el primer cas d’un gegant que es queda a Segona més temps del que es preveia. L’Atlètic, per exemple, va baixar a Segona l’any 2000 i va estar dos cursos a l’infern. Per no parlar del Saragossa, que des del 2013 està a la categoria de plata. 

Temes:

Espanyol