La semifinal de Copa

Koeman: «¿Remuntada? Podem fer-ho i hi creiem. Res és impossible»

  • El tècnic holandès assegura que hauran de jugar encara millor que dissabte per eliminar el Sevilla al Camp Nou i arribar a la final de la Copa

  • El 2-0 de l’anada complica l’objectiu, però el preparador es mostra convençut d’aconseguir la gesta si l’equip millora la seva efectivitat

  • Pedri protagonitza una recuperació gairebé miraculosa: es va entrenar amb el grup aquest dimecres i no està descartat per al partit

Koeman: «¿Remuntada? Podem fer-ho i hi creiem. Res és impossible»
2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Més enllà del volcà extraesportiu que assetja el Barça, la temporada continua sobre la gespa en una setmana transcendental per a l’equip de Ronald Koeman. Amb la Champions gairebé impossible (seria poc menys que un miracle que l’equip remuntés a París el 10 de març), els blaugrana es juguen la vida en la Copa, aquest dimecres, i en la Lliga, amb la visita a l’Osasuna hores abans del derbi entre l’Atlètic i el Madrid. Això serà el cap de setmana. Ara toca centrar-se en la cita del Camp Nou contra el Sevilla. És la tornada de la semifinal, però té aires de final en el títol més pròxim. 

Si l’equip català repeteix el partit de dissabte passat al Pizjuán (0-2) tindrà possibilitats d’arribar a la final de Copa, que es disputarà el 17 d’abril a Sevilla. Un triomf amb idèntic resultat portaria l’eliminatòria a la pròrroga, ja que en l’anada va patir un revés al mateix escenari. Tot és molt canviant en el futbol, com es va poder comprovar en aquests dos partits amb 17 dies de marge: el 10 de febrer la Copa es va complicar amb el 2-0 marcat per Rakitic; dissabte passat el Barça va completar una de les seves millors actuacions amb un triomf excel·lent. 

Pedri, cara; Araujo, creu

«Tenim la confiança de poder guanyar després del resultat de l’altre dia. Hem de jugar encara millor que dissabte per passar. Res és impossible. Podem fer-ho i creiem que remuntarem, però cal demostrar-ho», va reflexionar Ronald Koeman, que va destacar la «fam» dels seus jugadors i va explicar les claus per aconseguir l’objectiu: més efectivitat, porteria a zero i màxima concentració.

 L’equip es va entrenar aquest dimecres amb una notícia sorprenent. Pedri va participar en la sessió amb el grup i no està descartat. L’interior canari es va retirar lesionat en l’anterior partit i es va arribar a especular amb una baixa de 10 dies. «Hi ha coses que gairebé ni es poden explicar. Jo estava sorprès perquè dilluns a la tarda no va sentir molèsties en l’entrenament individual i aquest dimarts també s’ha entrenat sense problemes. Podria ser a la llista», va explicar el tècnic. Araujo, en canvi, continua sense estar al 100% i es va entrenar al marge.

 El dilema del sistema

Notícies relacionades

Per aconseguir la remuntada és indispensable marcar almenys dos gols, però un del Sevilla obligaria a fer-ne quatre. Per això, és necessària la solidesa i la fermesa al darrere, cosa que podria portar Koeman a repetir el seu dibuix amb tres centrals, tot i que prefereix no obsessionar-se amb qüestions tàctiques. «Més important que el sistema és la mentalitat de l’equip. La clau és que l’equip treballi i pressioni el contrari. Ja sabem que quan tenim la pilota fem un bon joc i creem més oportunitats que el rival». 

Si Pedri no arriba a la cita les opcions per substituir-lo són múltiples: des del recanvi més natural, que seria Riqui Puig, fins a Ilaix Moriba, que va convèncer a Sevilla. Antoine Griezmann, que no va jugar ni un minut en l’anterior duel, també podria tornar a l’onze amb un lleu retoc del dibuix. Tots són necessaris en un partit que pot marcar la resta del curs. «Remuntar seria una injecció importantíssima per al futur de la temporada», va concloure el tècnic.