26a JORNADA DE LA LLIGA ANGLESA

Via lliure al Manchester City a la Premier

Tots els perseguidors del líder punxen i l’equip de Guardiola es dispara cap al títol

Chelsea i United empaten a Londres (0-0) i el Leicester cau a casa contra l’Arsenal (1-3)

2
José María Expósito

El cap de setmana no va poder ser més productiu per al Manchester City. El conjunt de Pep Guardiola té ja via lliure cap al títol a la Premier, sobretot per la seva impecable trajectòria (20 victòries consecutives), però també perquè els rivals directes no deixen de deixar-se punts pel camí. Aquesta vegada van punxar tots. Ni el segon, ni el tercer, ni el quart, ni el cinquè van ser capaços de guanyar, i els ‘sky blue’ ja veuen amb prismàtics els seus perseguidors. El més pròxim, a 13 punts.

El City va fer els deures aquest dissabte amb una victòria solvent sobre el West Ham, quart classificat i que malgrat la derrota conservarà una setmana més la seva privilegiada posició a la zona de Lliga de Campions. A Guardiola i als seus només els quedava agafar les crispetes aquest diumenge i esperar. I les bones notícies van anar arribant.

Primer va ser el Leicester el que va caure derrotat (1-3) contra un Arsenal que després de passar ronda a l’Europa League sembla donar senyals de vida. Els ‘Foxes’ es van avançar amb un gol de Tielemans, però David Luiz va cabotejar l’empat i just abans del descans Lacazette va anotar el 2-1 de penal. Pépé va segellar a la segona meitat el triomf ‘gunner’ i la sisena derrota a casa del Leicester en 13 jornades.

Taules a Stamford Bridge

Després va ser el torn del United, que tenia un compromís dur en la seva visita a Stamford Bridge. Els dos equips venien de somriure a Europa (el Chelsea va derrotar l’Atlètic i els ‘red devils’ van passar a vuitens a l’Europa League) i això va semblar restar importància al duel. Durant molts minuts va semblar que tant Solskjaer com Tuchel donarien per bo l’empat.

Després d’una avorrida primera meitat, una gran parada de De Gea a Ziyech va despertar el United, que va buscar el gol sense que ningú pogués batre Mendy (Kepa va tornar a ser suplent). El United troba a faltar el lesionat Cavani.

El United tanca la jornada desenganxant-se un punt del Leicester a la lluita per la segona plaça i el Chelsea retallant-ne un altre respecte al West Ham per la quarta. Engrunes. El tros gran del pastís està ja al plat del City.