Victoria sense una estrella

La vida és més bonica sense Griezmann

• No hi va haver ni rastre de l’exjugador de l’Atlètic a un dels millors partits del Barça del curs

• Només havia passat abans una vegada a la Lliga: el francès no va jugar ni un minut a Valladolid i també va triomfar el Barça (0-3)

3

Va triomfar el Barça al Sanchez Pizjuán i va triomfar Ronald Koeman, que va recuperar el seu sistema amb tres centrals i l’equip va completar un excel·lent partit contra un dels rivals més complicats, un Sevilla que no va inquietar Ter Stegen i va patir amb un atac compost per Dembélé i Messi.

Fiables i solvents, l’extrem francès i l’astre argentí van certificar la victòria. A dalt faltava el tercer integrant del clàssic atac, un dels fitxatges més decebedors dels últims temps: Antoine Griezmann. L’exjugador de l’Atlètic no va jugar ni un sol minut.

Triomf reparador

Només havia passat una vegada aquesta circumstància en aquesta Lliga. A la jornada 15, al partit contra el Valladolid a Zorrilla, Koeman va apostar per un 5-3-2, amb Leo i Braithwaite a l’atac. El Barça va vèncer 0-3. Va tancar amb clau i es va emportar la victòria. Aquest dissabte va fer un pas més a una plaça més complicada amb un d’aquests triomfs que animen una afició que ha patit massa decepcions aquest curs.

«No és un càstig per a l’Antoine, és només un canvi per buscar el millor per a l’equip»

Koeman, entrenador del Barça

Si el Barça repeteix resultat el pròxim dimecres portaria l’eliminatòria de la Copa a la pròrroga. Va tenir opcions, fins i tot, per anotar algun gol més; no pot dir el mateix el seu rival.

La continuïtat del ‘Mosquito’

En una campanya marcada per les desgràcies i el descoratjament, Dembélé està aportant algun somriure. Per començar destaca una dada sorprenent tenint en compte el personatge. Fa 17 partits consecutius que l’exjugador del Dortmund juga a totes les competicions, els 16 del 2021 i l’últim del 2020, en què va tornar amb 45 minuts contra l’Eibar.

La desimboltura i la velocitat del ‘Mosquito’ sempre són benvingudes en un Barça massa previsible que depèn sempre del millor del món. Aquest dissabte es va produir aquesta connexió. Messi va fer una passada preciosa a Dembélé, que va aprofitar el regal per batre Bono i convertir-se en el tercer jugador francès de la història amb més gols al Barça.

En suma 26 (tres en aquesta Lliga), els mateixos que Giuly. Per davant té encara Griezmann (27) i Thierry Henry (49). Al seu expedient va deixar també una gran cavalcada amb retallada inclosa a Koundé i assistència a Messi, que va xutar massa alt a l’hora de partit. Braithwaite el va substituir al tram final de partit.

La voracitat de Leo

I mentre Dembélé celebra la seva continuïtat, la vida continua igual per a Messi, que ja firma vuit partits consecutius de Lliga marcant, una cosa que no passava des de feia dos anys. Amb 12 gols en aquest tram, l’astre argentí continua sent un valor segur.

La creu l’exemplifica Griezmann, que es va quedar tot el partit a la banqueta. El francès va celebrar amb efusivitat el gol del seu amic Dembélé. L’exjugador de l’Atlètic es va plantar a Sevilla amb sis partits de sequera. No ha vist porteria des del doblet de la Copa a la remuntada a Granada. El duel del Pizjuán apuntava com una bona ocasió per reivindicar-se però ni tan sols va trepitjar la gespa.

135 milions a la banqueta

Lluny de polemitzar després d’un gran triomf, Koeman va restar transcendència a la suplència de l’estrella que va costar 135 milions. «No és un missatge per a l’Antoine, hem decidit canviar el sistema per tenir més profunditat a l’equip», va assegurar el preparador holandès.

L’holandès va ser un dels grans triomfadors de la tarda amb un sistema amb què va demostrar que a més de defensar es pot donar més amplitud a l’atac. «No és un càstig, és només un canvi per buscar el millor per a l’equip», va reiterar amb serenitat el tècnic.