DOMINI TOTAL

Nadal vola cap als quarts a Austràlia

  • El número dos mundial es desfà de Fognini en tres sets i sense aparents molèsties a l’esquena.

Nadal vola cap als quarts a Austràlia
1
Es llegeix en minuts
Jaume Pujol-Galceran
Jaume Pujol-Galceran

Periodista

ver +

Contundent. Sense donar opció i sense mostrar cap problema a l’esquena. Rafael Nadal ja és als quarts de final de l’Obert d’Austràlia després de desfer-se de l’italià Fabio Fognini per 6-3, 6-4 i 6-1. El seu pròxim rival aquest dimecres sortirà del duel entre el grec Stefanos Tsitsipas i l’italià Matteo Berretini. Superada la primera setmana del torneig, el número 2 mundial sembla en condicions de lluitar per un títol que ha guanyat el 2009 i conquerir el 21è Grand Slam de la seva carrera, tot i que ara arriba el moment més dur.

Nadal no volia sorpreses davant un rival capaç de complicar-li la vida i que l’hi havia fet en quatre ocasions de 16 enfrontaments. De sortida s’ha col·locat 3-0. Fognini ha reaccionat per acostar-se al 3-2, però l’italià no ha pogut compensar el desavantatge inicial. El número 2 mundial ha seguit el seu ritme de joc i seguretat (només 5 errors no forçats) per apuntar-se el primer set en 46 minuts.

Quatre jocs seguits

Notícies relacionades

Fognini es mostrava incòmode a la pista. Tenia cops genials però massa errors. A la segona mànega el tennista italià (17 mundial) ha accelerat el seu joc sense tants errors per fer el ‘break (4-2), però en el següent joc ha deixat escapar el seu servei. I en el següent joc Fognini ha desaprofitat un 0-40, cosa que no havia fet Nadal per sumar el tercer joc. Era el moment decisiu. Nadal ha tret el seu millor tennis i recursos per salvar la situació. El número 2 mundial ha encadenat quatre jocs seguits i s’ha apuntat la segona mànega davant la desesperació de Fognini.

El tennista italià va perdre la fe en les seves poques possibilitats ràpidament a la tercera mànega, en la qual va cedir el seu servei dues vegades (2-1 i 4-1), davant un Nadal llançat i disposat a entrar per 13a vegada als quarts de final de l’Obert d’Austràlia.