El Mundial d’handbol

Espanya supera l’examen de Polònia amb molt sofriment

La selecció de Jordi Ribera suma un triomf imprescindible per preservar les seves opcions en el torneig (26-27)

Espanya supera l’examen de Polònia amb molt sofriment
2
Es llegeix en minuts
Luis Mendiola
Luis Mendiola

Periodista

ver +

Amb conflictes, amb sofriment, gairebé de manera agònica, però Espanya va aconseguir estrenar el seu caseller de victòries al Mundial d’Egipte. Qualsevol altre resultat hauria tret la selecció a l’abisme. Els ‘Hispanos’ van construir el triomf contra Polònia per 26-27 en un partit molt travat, amb un protagonisme inesperat d’Adam Morawski, el porter polonès, que amb un 45% d’efectivitat li va posar molt difícils les coses als homes de Jordi Ribera, ara líders del grup B i que dependran de si mateixos en el partit d’aquest dimarts contra Túnez per avançar com primera de grup a la ‘main round’.

No va ser gens fàcil, ni tampoc amb un joc brillant, però Espanya va saber tirar endavant el primer examen complicat del Mundial després de l’inesperat empat en la jornada inaugural contra el Brasil. La selecció va tenir moments de joc fluid, però també altres en els que es va bloquejar, que es va mostrar tova en defensa i va facilitar la feina a Polònia, un rival molt físic, que va saber dependre’s bé, desplegar-se amb rapidesa en el contraatac i portar l’equip espanyol al ritme que més li convenia.

Desconnexió inesperada

Va dominar amb certa solvència Espanya el primer temps (11-14), en què va tenir opcions de trencar el partit gràcies a la seva defensa 5-1, però va perdonar en excés en algunes contres i en els llançaments de sis metres. Però un bloqueig inesperat en la segona meitat, quan controlava el marcador, li va fer encaixar un parcial de 6-0 en contra, va permetre a Polònia tornar a recuperar el pas i fins i tot posar-se en avantatge (20-21).

Espanya va aconseguir sortir d’aquesta delicada situació gràcies a dues exclusions del conjunt polonès, que van permetre als de Jordi Ribera prendre de nou la iniciativa (22-24). Els homes de Ribera van serrar les dents i van aconseguir sentenciar amb bones accions dels extrems, en especial de Ángel Fernández, i amb alguna bona parada de Corrales que dibuixen un escenari més esperançador per a l’equip espanyol.

«Hem tret un triomf que era molt important. A la primera part, hem tret avantatge dels nostres canvis en defensa, i això ens ha donat un marge de tres gols. Però el partit se’ns ha complicat a la segona part, s’han posat per davant i ens hem posat nerviosos. Per sort hem sabut recompondre’ns a temps i tirar endavant», va explicar el seleccionador Jordi Ribera.

Fitxa tècnica

Notícies relacionades

Polònia: Morawski; Daszek (-), Przybylski (2), Olejniczak (3), T. Gebala (2), Krajewski (-) i M. Gebala (3) –equip inicial– Wyszomirski (ps), Walczak (1),Sicko (6), Majdzinski (3), Czuwara (1), Pilitowski (-), Moryto (5, 4p), Dawydzik (-) i Chrapkowski (-)

Espanya: Corrales; Aleix Gómez (2, 1p), Maqueda (1), Guardiola (-), Marchán (2), Cañellas (1) i Á. Fernández (5) –equip inicial– Pérez de Vargas (ps), Solé (2, 1p), A. Dujshebaev (2), Entrerius (5), Sarmiento (-), Sr. Dujshebaev (5), Ariño (-), Figueras (2) i Morros (-)