RÈCORD MUNDIAL

El triplista Zango trenca la barrera dels 18 metres sota sostre

  • L’atleta de Burkina Faso salta 18,07 metres i depassa en 15 centímetres la marca del seu entrenador, Teddy Tamgho

  • És el primer home africà en aconseguir un rècord mundial en un esdeveniment de salt

El triplista Zango trenca la barrera dels 18 metres sota sostre
1
Es llegeix en minuts

El saltador burkinès Hugues Fabrice Zango ha establert un nou rècord del món de triple salt en pista coberta, després de convertir-se aquest dissabte en el primer home en superar els 18 metres sota sostre, al firmar un impressionant salt de 18,07 metres en la reunió celebrada a la localitat francesa d’Aubière. 

Zango, de 27 anys, va superar en 15 centímetres l’anterior plusmarca universal, curiosament en possessió del francès Teddy Tamgho, entrenador de l’atleta burkinès, des de març del 2011 amb un intent de 17,92 metres. 

Notícies relacionades

El saltador burkinès, medallista de bronze en els passats Mundials de Doha 2019, va establir el nou rècord en el seu sisè i últim intent, després d’un concurs en el qual havia arrencat amb un intent nul. Una circumstància que no va descentrar Zango, que a excepció del seu quart salt, en el qual va tornar a fer nul, va anar a poc a poc incrementant les seves prestacions després de saltar 17,33, 17,61 i 17,70, set centímetres menys que la seva fins ara millor marca personal. 

Una fita per a Burkina Faso

Zango és el primer atleta de Burkina Faso en establir un rècord mundial i el primer africà en establir un rècord mundial en un esdeveniment de salt masculí. Ningú havia saltat abans 18 metres sota sostre, tot i que el rècord mundial a l’aire lliure és a 18,29 metres, una marca establerta pel britànic Jonathan Edwards el 1995.