EL MUNDIAL D’HANDBOL

Espanya aspira a coronar-se en el Mundial de les incògnites

Els ‘Hispanos’ viatgen a Egipte amb les úniques novetats de Sergey Hernández i Rubén Marchán

Espanya aspira a coronar-se en el Mundial de les incògnites
3
Es llegeix en minuts

«Encara no m’ho crec, estic gairebé en xoc per poder anar a un Mundial amb tota la quantitat de grans figures de l’handbol espanyol que hi ha en aquest equip». Sergey Hernández, una de les dues novetats de la llista dels ‘Hispanos’ per al Campionat del Món que es disputarà del 13 al 31 de gener a Egipte, mai no oblidarà aquest torneig. Tampoc Rubén Marchán, que agafarà el relleu de Julen Aguinagalde en el pivot de la selecció.

Són dues de les joves promeses de l’handbol espanyol i formaran part del bloc que espera tornar de terres egípcies amb el tercer títol mundial de la història d’Espanya. L’empresa podria aparèixer assequible per als actuals campions d’Europa. I ho és. No obstant, aquest Mundial és especial. Perquè per primera vegada el torneig compta amb 32 equips en lloc de 24, cosa que obliga a realitzar dues fases de grups abans de les eliminatòries finals. I perquè l’ombra de la pandèmia ha sigut present en la preparació i organització del torneig.

Només un amistós

A nivell esportiu, la selecció de Jordi Ribera només ha pogut realitzar un amistós abans de viatjar al Caire. Va ser davant Croàcia, una altra de les grans favorites. I, tot i que va acabar amb derrota hispana, va servir per ajustar detalls i deixar clar que la selecció arriba amb bon ritme. També amb les idees clares, tot i que això no és estrany, perquè poc han canviat els cromos des que fa un any Espanya es va coronar com a campiona del vell continent. I aquest és el gran avantatge de la selecció: que arriba a Egipte amb un grup consolidat que no necessita gaires sessions per entendre’s i cohesionar el joc.

Una cosa vital en el ja batejat com a Mundial de les incògnites. Perquè la majoria de seleccions han d’agafar ritme durant el mateix torneig. I, tot i que els ‘Hispanos’ no estan al 100%, arrenquen en un grup perfecte per posar-se a to i arribar a la ‘Main Round’ en la millor de les condicions.

Brasil, en el debut

Espanya debuta diumenge (18.00 h tdp) davant el Brasil i el seu és un grup sense favorits, però també sense ventafocs, cosa que obligarà l’equip de Jordi Ribera a connectar-se des del primer moment. Després d’enfrontar-se al Brasil, Polònia i Tunísia, s’espera que els ‘Hispanos’ accedeixin a la següent fase i es vegin les cares amb els tres primers del grup A, en el qual Alemanya i Hongria parteixen com a favorites.

Notícies relacionades

 Tot i que els veritables ‘cocos’ del torneig són Croàcia, Dinamarca i Noruega, que, junt amb Espanya, lluitaran per conquerir el tron mundial. Els croats, subcampions d’Europa, arriben amb la baixa de Luka Stepancic i el dubte d’Igor Karacic tot i que continuen comptant amb jugadors del talent de Domagoj Duvnjak o del blaugrana Luka Cindric. També té baixes Dinamarca, que es presenta amb la jove promesa Emil Jakobsen. En l’equació de favorits es podria afegir a la totpoderosa França, que continua amb problemes i que s’ha quedat sense Nikola Karabatic. També a seleccions en efervescència, com ara Hongria, Portugal i l’Argentina.

Molts noms i més incertesa en un Mundial en què els Estats Units i Rússia participen com a convidats. Un Mundial sense mitjans de comunicació ni espectadors que va estar a punt de disputar-se amb les grades plenes. La Covid-19 ho ha canviat tot. El que no canviarà és un mes atapeït d’emocions i handbol que pot acabar amb un altre trofeu a les vitrines d’Espanya.

Dinamarca defensa títol en un torneig amb 32 seleccions