DOMINI DEL MADRILENY

Carlos Sainz guanya la primera etapa i ja lidera el Dakar

Gran reacció del pilot espanyol, que es recupera de la punxada soferta en el pròleg de la prova

1
Es llegeix en minuts

Carlos Sainz (X-Raid Mini JCW), defensor del títol en la categoria de cotxes, va firmar aquest diumenge la victòria en la primera etapa del Ral·li Dakar, que per segon any consecutiu es disputa a l’Aràbia Saudita, i es va posar al capdavant de la general. El madrileny va batre per 25 segons el francès Stéphane Peterhansel en la primera etapa, de 277 quilòmetres d’especial i 345 d’enllaç entre les localitats de Jiddah i Bisha, i mana a la general amb un marge de 8 segons d’avantatge. 

En la primera especial del ral·li més dur del món, Carlos Sainz ja va deixar clares les seves aspiracions. Als 58 anys es va col·locar al capdavant de la classificació general després d’esprémer tot el potencial del seu Mini. 

La victòria és especialment meritòria, tenint en compte que el vigent campió del Ral·li Dakar va partir des del lloc 28, llastat per la punxada que li va costar 36 segons, respecte al qatarià Nasser Al-Attiyah, en el pròleg d’11 quilòmetres de dissabte. 

Reacció en gran

Notícies relacionades

El guanyador del pròleg, no obstant, va tenir problemes i Carlos Sainz va reaccionar en gran. Esperava un diumenge «dur» i va acabar sent exitós. Va sostenir un duel trepidant amb el seu gran rival i company d’equip Stéphane Perterhansel, amb el qual es va alternar en la primera posició en els quilòmetres finals. 

Sainz era segon en el quilòmetre 222. Cedia llavors 3 minuts i 44 segons respecte al francès però, quan semblava abocat a la segona posició en l’etapa d’aquest diumenge, va reaccionar en gran. Va arribar a Bisha amb 25 segons d’avantatge davant Stéphane Peterhansel. El campió del Ral·li Dakar es va situar, a més, al capdavant de la general amb 8 segons d’avantatge sobre el seu company d’equip. El txec Martin Prokop (Ford) és tercer, a 2:59 de Sainz