CONVULSIÓ A LA PREMIER

Guardiola revela que ja té 5 jugadors amb Covid al Manchester CIty

Els contagiats es perdran els duels contra el Chelsea a la Premier (diumenge) i contra el Manchester United a la Copa de la Lliga (dimecres)

«¿Què hauria passat si haguéssim jugat dilluns i haguéssim contagiat l’Everton?», es pregunta el tècnic català davant les crítiques

Guardiola revela que ja té 5 jugadors amb Covid al Manchester CIty
3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La Gran Bretanya està patint durament l’envit de la segona onada del coronavirus i el futbol no n’està sent aliè. Després de la suspensió dilluns passat i a última hora del duel entre Everton i Manchester City per la proliferació de positius a l’equip mancunià, el seu tècnic, Pep Guardiola, ha anunciat aquest divendres que ja són cinc els jugadors de la seva plantilla afectats per la Covid-19, que es troben aïllats i que no podran disputar diumenge el duel clau contra el Chelsea a Stamford Bridge. Tampoc el de dimecres contra el Manchester United en semifinals de la Copa de la Lliga.

El club ‘citizen’ va anunciar fa uns dies el positiu de Gabriel Jesús i de Kyle Walker, detectats en els tests realitzats el dia de Nadal, però aquest divendres Guardiola no ha posat nom (per ordre de la Premier) als altres tres futbolistes, a qui cal sumar el de dos membres de l’staff també contagiats. «La situació és la que és. Tenim un equip prou bo per anar a Londres i competir contra un gran rival com el Chelsea. Intentarem fer una bona actuació», ha manifestat l’entrenador de Santpedor.

Agraïment a Ancelotti

Guardiola ha aprofitat per expressar el seu malestar per les queixes de l’Everton després de la suspensió del partit de dilluns passat. El club de Liverpool va criticar que el partit no es disputés quan el City disposava dels 14 jugadors que el reglament marca com a mínim. «Teníem prou jugadors per jugar contra l’Everton. Volíem fer-ho, però el dia del partit vam tenir més casos de Covid. Vam informar la Premier i vaig trucar personalment a l’entrenador de l’Everton (Carlo Ancelotti) per explicar-li la situació», ha detallat el tècnic espanyol, agraint la comprensió del seu col·lega italià: «Prefereixo la postura d’Ancelotti que la del seu club». «Teníem el virus dins i vam informar la Premier. ¿Què hauria passat si més jugadors del meu equip s’haguessin contagiat a l’autocar? ¿O si els jugadors de l’Everton s’haguessin contagiat de nosaltres? Era un gran risc», ha opinat Guardiola.

Notícies relacionades

Malgrat l’aparició de nous positius, sembla que el duel contra el Chelsea sí que es disputarà, a diferència del que es va anul·lar a Goodison Park. «El dia anterior al partit érem conscients del que podia passar i el risc que existia. Però ara el centre d’entrenament està desinfectat i amb sort en les pròximes proves tots donaran negatiu i els que ara han donat positiu podran tornar sense problema», ha argumentat Guardiola. «Ara estan menys en contacte els uns amb els altres. Els jugadors ja no estan al vestidor, només s’entrenen al camp», ha precisat.

Dard de Mourinho a la Premier

Igual que l’Everton, també ha expressat el seu malestar José Mourinho, tècnic del Tottenham, que dimecres va veure com s’ajornava el duel que havien de jugar contra el Fulham també per la proliferació de positius a l’equip de Craven Cottage. «Partit a les 6... Encara no sabem si el juguem. La millor lliga del món», va escriure en el seu Instagram el tècnic portuguès hores abans d’un partit que va acabar cancel·lant-se. Aquest divendres, ‘Mou’ ha tornat a ser crític amb la Premier en la roda de premsa prèvia al partit d’aquest dissabte contra el Leeds de Marcelo Bielsa: «No vull parlar-ne gaire. Vaig sentir que va ser poc professional la manera en què es va suspendre el partit. Ens estàvem preparant per a aquest partit i això va alterar la setmana de feina».