HANDBOL FEMENÍ | MONTENEGRO-ESPANYA (26-26)

La selecció s’acomiada de l’Europeu amb un empat que té gust a derrota

Les ‘Guerreres’ van arribar a tenir vuit gols d’avantatge en la primera part que no van poder conservar

2

La selecció espanyola es va acomiadar de l’Europeu d’handbol de Dinamarca 2020 amb un empat davant Montenegro (26-26), amb gust de derrota perquè no va ser incapaç de rendibilitzar els fins a vuit gols d’avantatge (4-12) que va tenir en la primera part.

Perjudicada per la mateixa irregularitat que li ha impedit realitzar un partit complet durant tot el torneig, Espanya no només no va ser capaç de defensar la seva renda en la segona meitat, sinó que tampoc va poder aprofitar la pilota final de què va disposar per alçar-se amb la victòria: Malgrat fer arribar la pilota amb avantatge a Jennifer Gutiérrez, l’extrem espanyola no va ser capaç de superar la portera montenegrina Ljubica Nenezic, que es va convertir en el segon període en un autèntic malson per a les ‘Guerreres’.

Al final, un decebedor empat que pocs haguessin pogut imaginar després de l’espectacular posada en escena de les de Carlos Viver.

Bon inici

Enrabiades per les males sensacions deixades davant Dinamarca, les jugadores espanyoles van saltar a la pista disposades a demostrar que posseeixen recursos més que suficients per lluitar per llocs més alts.

Per començar en defensa, on Espanya va recordar el solidari equip que a base d’ajuts i més ajuts és capaç de tancar qualsevol buit als atacs rivals. Una intensitat i solidaritat defensiva que el conjunt espanyol amb prou feines havia mostrat, només en moments puntuals, al llarg del campionat.

Amb la defensa funcionant en ple rendiment, com va demostrar l’únic gol (1-6) que va concedir l’equip espanyol en els primers 10 minuts de joc, va aparèixer per primera vegada en aquest Europeu el joc de contraatac de la selecció.

Tot li va sortir a Espanya, que per millorar, va millorar fins i tot en les pèrdues de pilota, el seu autèntic taló d’Aquil·les, com va demostrar l’única pèrdua sumada en els primers 18 minuts de joc.

Arguments que van permetre a Espanya prendre ràpidament un avantatge al marcador, que no va deixar de créixer fins a arribar a una màxima renda de vuit gols (4-12) superat l’equador de la primera meitat.

Assignatura pendent

Tan sols quedava per comprovar si Espanya era capaç d’aprovar la seva gran assignatura pendent en aquest Campionat d’Europa, la falta de regularitat, que li ha impedit realitzar un partit sense alts i baixos al llarg de la competició.

Una falta de solidesa que va semblar tornar a condemnar el conjunt espanyol que es va entossudir a tirar tot el bo que havia mostrat en la primera meitat, en una mala arrencada del segon temps en el qual les de Carlos Viver es van estavellar una vegada i una altra amb la portera Ljubica Nenezic.

La selecció espanyola va veure com la seva renda no deixava de minvar fins que Montenegro fins i tot es va posar per davant en el marcador (22-21) a falta de 13 minuts per a la conclusió.

Una autèntica prova de maduresa per al conjunt espanyol, que aferrat al braç de Carmen Campos, una de les poques notícies positives d’aquest Europeu, i, sobretot, de Nerea Pena va aconseguir arribar empatat (26-26) al minut final.

Seixanta segons en què Espanya va passar de l’esperança amb la parada de Silvia Navarro a la pivot Itana Grbic que va permetre a les ‘Guerreres’ disposar de l’última pilota, a la decepció després de veure com Nenezic privava amb la seva intervenció final de la victòria al conjunt espanyol.