CHELSEA-TOTTENHAM (0-0)

El Tottenham escapa viu i líder de Stamford Bridge

L'equip de Mourinho tanca totes les escletxes al de Lampard i treu un valuós punt del derbi londinenc

El United guanya remuntant amb Cavani com a heroi amb dos gols i una assistència sortint de la banqueta

jmexposito56036645 29 november 2020  england  london  chelsea s christian pulis201129200525

jmexposito56036645 29 november 2020 england london chelsea s christian pulis201129200525 / DPA via Europa Press

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Al Tottenham Hotspur no li va fer falta tornar-se boig aquest diumenge a la recerca del triomf i en va tenir prou amb un empat a zero contra el Chelsea per assegurar-se acabar una altra jornada més com a líder de la Premier League. Els de José Mourinho van contenir un Chelsea poc perillós dins de l’àrea, estan empatats a punts amb el Liverpool i van evitar que els de Frank Lampard es posin primers a la taula. El Leicester podria afegir-se a un triple empat al capdavant si derrota aquest dilluns el Fulham.

Aquest diumenge, el liderat estava en joc a Stamford Bridge i aquest és un plat molt suculent. Tant Mourinho com Lampard ho sabien i els seus equips no es van tornar bojos. El Tottenham es va assentar al darrere, segur de les seves possibilitats a la contra i del seu domini de les transicions, així com de la seva solidesa defensiva. 

El Chelsea havia de portar la possessió i buscar escletxes en la defensa dels ‘spurs’, ben apuntalada amb Sissoko Ndombelé al mig.  En un partit que es disputava en el mig camp, els espais brillaven per la seva absència i amb prou feines es van comptabilitzar un parell d’arribades en una tensa primera part. L’àrbitre va anul·lar un gol per fora de joc clar a Timo Werner i Serge Aurier es va trobar amb el sempre segur Edouard Mendy quan va provar fort amb un dur xut des de la frontal. 

Neutralitzar Ziyech

Mentre el Tottenham confiava que sorgissin les genialitats de Harry Kane  i Heung-min Son a dalt, el Chelsea fiava les seves jugades en estàtic als centres tancats i laterals de Hakim Ziyech. El marroquí està patentant aquesta jugada a Stamford Bridge. Ronda per la punta dreta de l’àrea rival, treu un centre tancat amb l’esquerra i busca les internades de Werner o de Ben Chilwell. Va estar a prop de connectar un parell de vegades amb l’alemany, però Mourinho sabia de les intencions dels ‘Blues’ i va col·locar en el centre de la defensa l’espigat Joe Rodon (1,93 d’altura), per frenar les pilotes aèries.

A poc a poc els de Lampard van començar a embotellar el Tottenham, que no es veia incòmode en aquesta situació d’inferioritat, sobretot perquè el Chelsea era incapaç de desenredar l’embolic de jugadors rivals i les seves accions ofensives es limitaven a centres inerts o xuts amb diversos jugadors per davant. En un d’aquests, una fuetada des de fora de l’àrea de Mason Mount va obligar Hugo Lloris a estirar-se, salvant la més clara del partit per a un Chelsea que va fallar en el seu assalt a la primera plaça del campionat.

Cavani, heroi del United

Notícies relacionades

El Manchester United, per la seva part, va remuntar contra el Southampton (2-3) amb dos gols i una assistència d’Edinson Cavani. ‘El Matador’ va saltar a la pista després del descans, quan els locals dominaven en el marcador per 2-0, amb gols del polonès Jan Bednarek (23) i James Ward-Prowse (33).

Però just quan s’arribava a l’hora de joc, el davanter uruguaià va oferir el primer gol a Bruno Fernandes, amb un centre des de la dreta, que el portuguès va rematar a la xarxa a l’altura del punt de penal (59). En el 74 els papers es van invertir. Cavani es va creuar en un tret de Fernandes i va ficar el cap per enviar la pilota a la xarxa i aconseguir l’empat provisional. En l’afegit, amb un altre cop de cap a centre de Marcus Rashford, va segellar el triomf dels ‘red devils’.