ESPANYOL-LUGO (2-1)

Embarba i RDT fan caure la muralla del Lugo

L'Espanyol reforça el liderat amb gols del seu duo estel·lar i un gran Diego López

jmexposito55793986 espanyol lugo foto laliga201107230631

jmexposito55793986 espanyol lugo foto laliga201107230631

1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

L’Espanyol  ha fet aquest dissabte un passet més en el seu camí de tornada a Primera Divisió a l’aconseguir un valuós triomf davant el Lugo (2-1). Davant l’equip més en forma del moment a Segona i després de la punxada de dos rivals directes, el conjunt blanc-i-blau va sumar tres punts malgrat no aconseguir mantenir la seva porteria a zero. Els gols de la parella màgica (Embarba i Raúl de Tomás) han segellat un triomf basat en la serietat i la paciència.

El líder s’enfrontava a l’equip més en forma de la categoria, amb 13 punts de 15 des de l’arribada de Mehdi Nafti a la banqueta. «Ara mateix soc Brad Pitt, si perdo tornaré a ser calvet, morenet i lleig», deia el tècnic del Lugo en la prèvia. Va caure, però va vendre cara la seva pell a Cornellà.

Alegria efímera

Aviat es va veure que el rigor tàctic marcaria el partit. L’Espanyol no aconseguia trobar buits a la muralla del Lugo. Fins que Melendo, entre línies, va veure l’entrada de Pedrosa i aquest va posar un centre al segon pal que ningú va encertar a refusar. Embarba només la va haver d’empènyer (m. 29).

El més difícil semblava fet, però Juanpe es va treure un centre molt llunyà que Carrillo va cabotejar per sobre de Calero CabreraDiego López va encaixar el seu segon gol del curs davant l’equip en el qual va començar la seva carrera (m. 33). Una gran parada seva va evitar mals majors abans del descans.

El Lugo va fer un pas enrere en la segona meitat i el setge periquito va tenir premi. Embarba va centrar en l’àrea perquè RdT afusellés de cap (m. 58). Cinquè i sisè gol respectivament i més por del mercat d’hivern, tot i que igual de providencial va ser Diego López, amb dues grans parades en el tram final.

Espanyol, 2 – Lugo, 1

Espanyol: Diego López; Miguelón (Óscar Gil, m. 83), Calero, Cabrera, Pedrosa (Dídac, m. 83); David López, Darder; Embarba, Melendo (Mérida, m. 68), Puado (Melamed, m. 68); De Tomás. Tècnic: Mehdi Nafti.

Lugo: Ander Cantero; Campabadal, Venancio, Djaló, Canella; El Hacen (Chris Ramos, m. 64), Pita; Juanpe (Seoane, m. 77), Hugo Rama (Alende, m. 77); C. Herrera; Carrillo (Barreiro, m. 64). Tècnic: Mehdi Nafti.

Gols: 1-0 (m. 29), Embarba; 1-1 (m. 33), Carrillo; 2-1 (m. 58), Raúl de Tomás.

Àrbitre: Gálvez Rascón, madrileny.

Notícies relacionades

Targetes: Calero (m. 35); El Hacen (m. 39), Juanpe (m. 41), Campadabal (m. 75).

Camp: RCDE Stadium (sense públic)

Temes:

Espanyol