L'ACTUALITAT BLANC-I-BLAVA

El forrellat de l'Espanyol

L'equip periquito, que aquest dilluns visita el Màlaga, només ha encaixat un gol en nou jornades, una marca històrica en la categoria en aquest punt de campionat

Diego López, que compleix 39 anys dimarts, és també el porter menys batut a les 10 lligues de Primera i Segona d'Espanya, Itàlia, Anglaterra, França i Alemanya

diego-cerr

diego-cerr

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Pot ser que l’Espanyol no hagi desplegat un futbol brillant i demolidor en el primer tram de Lliga. És una cosa tan certa com que el quadro periquito es mostra darrerament totalment inexpugnable. Solvència, serietat i eficàcia defineixen l’equip de Vicente Moreno, que només ha encaixat un gol en nou jornades, cosa que suposa el millor registre de la història a Segona en aquest punt de campionat. No només això. El bloc català és també el menys golejat de les grans Lligues europees.

Isi, l’extrem del Rayo, ha sigut l’únic futbolista capaç de batre Diego López. Va ocórrer en el minut 88 del duel disputat a Vallecas el 18 d’octubre i va suposar l’única derrota del quadro blanc-i-blau, que aquest dilluns tindrà una prova exigent a Màlaga (21.00 hores) per mantenir ferma la seva muralla.

Triangle eficient

El porter gallec, que dimarts complirà 39 anys, ha tancat amb clau en vuit partits. «Se’ns poden atribuir moltes coses, però els punts i els gols en contra hi són. Són els que tenim. Hem d’insistir en aquesta línia, és fruit del gran treball de l’equip», afirma l’exporter del Madrid, que desenvolupa la seva cinquena temporada a l’Espanyol des de la seva arribada en el 2016 cedit pel Milan.

Vicente Moreno dona instruccions als seus jugadors en un entrenament / RCDE

El 3-0 amb el qual va obrir l’Espanyol el torneig davant l’Albacete  va suposar el tret de sortida per a un equip que també fonamenta el seu èxit en la possessió. Si tens la pilota, el rival no t’arriba. Tan fàcil com això. I quan hi ha perill, el triangle format per Diego sota pals i el duo Calero-Cabrera en l’eix central ha funcionat de meravella.

Lideratge continental

Només cal fer un cop d’ull a les cinc grans Lligues europees a Primera i Segona per enaltir la dada periquito. Ni un sol equip dels 10 campionats pot presumir d’una defensa tan segura. A Espanya, l’Atlètic compta amb la millor marca per darrere de l’Espanyol, amb dos gols encaixats en sis xocs. El Mallorca segueix els blanc-i-blaus en la seva categoria.

A Itàlia, el Verona i el Venezia, amb dos gols encaixats en cinc trobades (2/5), tenen els millors números en la Serie A i B, respectivament. A Anglaterra, l’Arsenal  (7/7) destaca en la Premier, mentre Swansea, Middlesbrough i Watford (5/9) comparteixen registre en la Championship. A França destaquen el Troyes (5/9) a Segona i el PSG (3/9) a Primera, mentre Alemanya compta amb el Dortmund (2/6) i l’Holstein Kiel (5/6) com equips menys golejats en les seves categories.

«Entregats a la causa»

«Estic molt content amb els jugadors. Del primer a l’últim, els veig entregats a la causa. Una de les claus és mantenir els peus a terra, tenir la humilitat de saber que estem en la mateixa categoria que la resta», reflexiona Vicente Moreno, feliç per unes xifres que reflecteixen també un gran treball tàctic. «Estem en una situació molt bona per a la dificultat que té la Segona Divisió», afegeix el míster.

«És clau mantenir els peus a terra, saber que estem en la mateixa categoria que la resta», diu Vicente Moreno

Notícies relacionades

No s’ha d’oblidar que la passada temporada el club periquito va encaixar 58 gols en 38 partits. Era necessari un canvi de mentalitat i un reajustament en les línies. Amb un gol en contra en nou duels, l’Espanyol supera el Racing de Santander i el Betis, que en van encaixar dos en aquest punt el 1972 i el 1978, respectivament. Era, fins ara, la millor marca en la divisió de plata.

En les quatre anteriors experiències de l’equip periquito a Segona tampoc hi va haver un forrellat tan efectiu. Va obtenir la seva millor marca en la temporada 1969-70 amb quatre gols rebuts en nou jornades; a les campanyes 1962-63 i 1989-90 en va encaixar vuit i en la 93-94, sis. Màlaga, Lugo, Fuenlabrada i Girona seran els pròxims exàmens.

Temes:

Espanyol