màlaga

Al-Thani amenaça Macron «Si no hi ha disculpa oficial per als musulmans, suporta les conseqüències»

El xeic del Màlaga respon a Twitter al president de la República Francesa, que va tornar a criticar el radicalisme islamista després de l'assassinat del professor Samuel Paty

jeque

jeque

1
Es llegeix en minuts
Ana I. Montañez

El president del Màlaga CF, el xeic Abdullah al-Thani, ha amenaçat públicament a través del seu compte de Twitter el president de la República Francesa, Emmanuel Macron, després que el polític gal tornés a criticar el radicalisme islamista a les seves xarxes socials, després de l’assassinat de Samuel Paty, un professor de Geografia i Història decapitat per mostrar les caricatures sobre Mahoma del setmanari satíric francès, ‘Charlie Hebdo’.

En el seu compte de Twitter, Al-Thani ha advertit Macron que «si no hi ha una disculpa oficial per a tots els països musulmans», «recomana les accions ofensives del Missatger de Déu». I finalment: «Així que suporta les conseqüències».

El xeic ha llançat aquesta amenaça en resposta a un tuit de Macron en el qual assegurava que el país gal «respecta totes les diferències en l’esperit de la pau», per la qual cosa mai acceptaran el «discurs de l’odi» sinó el «debat racional». «Sempre mantindrem la dignitat humana i els valors universals», ha expressat Emmanuel Macron.

Terrorisme islamista

Notícies relacionades

Fa poc menys d’una setmana, la República Francesa va tornar a viure una vigília nacional per un crim arrelat en el terrorisme islamista, l’assassinat del professor Samuel Paty, que ha burxat encara més les ferides del país gal després de la sèrie d’atemptats perpetrats entre el 2015 i el 2016, entre els quals el del diari satíric ‘Charlie Hebdo’.

La Universitat de la Sorbona va acollir un homenatge per l’assassinat d’aquest professor de Conflans-Sainte-Honorine, als afores de París, que va morir decapitat per Abdoullakh Anzorov, un txetxè de 18 anys, abatut per la policia francesa en la seva detenció.