ESTRELLA DAMM BARCELONA MÀSTER 2020

El millor pàdel del món es reuneix a Barcelona

El Palau Sant Jordi reuneix fins diumenge els astres del circuit en la primera cita amb públic del curs

Unes 1.300 persones animaran els seus ídols en un certamen amb estrictes mesures de seguretat

rpaniagua55410800 desinfecci n red de la pista del barcelona master de p del201014182443

rpaniagua55410800 desinfecci n red de la pista del barcelona master de p del201014182443

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Un any més, les estrelles del pàdel se citen a Barcelona. Els millors jugadors i jugadores del circuit lluitaran per coronar-se diumenge en un certamen singular. El Palau Sant Jordi ha sigut el lloc escollit per a la tornada del públic a les grades per primera vegada des del confinament.

Lògicament no es podrà repetir el rècord d’assistència del 21 de desembre passat, quan 9.585 persones van atapeir el pavelló en una mostra evident de padelmania. En aquesta ocasió, l’aforament queda reduït al 9% amb un màxim de 1.300 persones per jornada comptant ‘staff’ i llotges. 

‘Ple’ assegurat

Divendres (quarts de final), dissabte (semifinals) i diumenge (finals) el ple està assegurat. Per a aquest dijous, dia dels vuitens, el ritme de vendes també era alt i sembla que es cobrirà sense problemes la quota. És evident que si hi hagués més entrades també es vendrien. «És un primer pas, és cert que no hi haurà gairebé 10.000 persones com l’any passat, però és un bon començament. Els jugadors sentiran els aplaudiments i l'escalf dels seus seguidors», comenten des de l’organització de World Padel Tour (WPT). 

Hi ha ganes de pàdel a Barcelona i els protagonistes són els primers que ho saben. «Tornar a jugar amb públic és la notícia més important. Tot i que sigui el 9% de l’aforament, és una cosa positiva. Tornar a competir ja va ser bo per a nosaltres, ara és bonic que la gent ja pugui disfrutar en directe», assegura Fernando Belasteguín, el millor jugador de la història d’un esport que practiquen gairebé quatre milions de persones a Espanya.

 

«Som uns privilegiats per jugar en uns moments tan difícils. És increïble poder disputar el torneig en un Sant Jordi amb públic. La motivació per jugar a casa és enorme», apunta Ari Sánchez. L’excel·lent jugadora de Reus lidera al costat de la seva companya Alejandra Salazar la race 2020.

«El lloc més segur»

Notícies relacionades

Els protocols sanitaris per acollir públic són molt estrictes. Per exemple, sempre hi ha d’haver dos metres de distància entre els seients ocupats, tot i que siguin persones de la mateixa unitat familiar. Entre els assistents d’aquest dimecres no va faltar l’excapità blaugrana Carles Puyol. «La nostra preocupació número u són les persones. Hem pres totes les mesures proposades per les autoritats. Totes i més. Si hi ha un lloc segur per ser aquests dies és la pista del Sant Jordi», proclama Ramón Agenjo, president de WPT.

El Màster de BCN posarà en joc 1.700 punts. En les set proves del 2020 disputades fins ara han triomfant quatre duples masculines diferents i cinc de femenines, tot i que destaquen Galán-Lebrón (quatre títols) i Sánchez-Salazar (tres). La lluita pel ceptre del Sant Jordi es presenta tensa i apassionant.