SEGONA DIVISIÓ

De Tomás surt al rescat de l'Espanyol a Oviedo

Dos gols del punta segellen el triomf dels periquitos, que se situen a la segona plaça (0-2)

zentauroepp55147466 espanyol200927210802

zentauroepp55147466 espanyol200927210802

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Portava 12 partits oficials sense marcar,  concretament des del passat 9 de febrer i tan sols no havia començat de titular al Carlos Tartiere, pero Raúl de Tomás  va emergir per deixar el seu segell i certificar el triomf de l' Espanyol Oviedo (0-2). En un partit igualat i sense ostentacions, el bloc de Vicente Moreno va saber mantenir la compostura i va castigar els errors del seu rival per portar-se la victòria i situar-se a la segora plaça de LaLiga, només superat per l' Sporting de David Gallego, l'extècnic periquito.

Amb set punts de nou possibles i ni un sol gol encaixat, l'Espanyol camina amb unes senyes d'identitat molt clares. La pilota serà seva en totes les trobades, el que dificulta també els acostaments de l'adversari a la porteria d'un Diego López que va tornar a ser clau quan se'l va necessitar. El porter gallec ha tancat amb clau  la seva porta i, així, tot és més fàcil. Wu Lei no va encertar en les dues ocasions que va tenir, però RDT va ser letal. Amb un penalti i una definició perfecta , després d'un error garrafal de Arribas, central de l'Oviedo, va encarrilar el triomf.

¿Adeu de RDT?

Potser sigui un dels últims serveis del davanter madrileny, que segurament abandonarà el club abans del tancament del mercat del 5 d'octubre. La seva suplència d'aquest diumenge podria estar relacionada amb aquesta circumstància. Al final, Moreno va utilitzar el golejador per sortir-ne victoriós. 

El tècnic valencià va apostar per un onze amb  novetats com Pedrosa, Darder i Puado. La primera part va transcórrer sense pena ni glòria amb una arribada a porteria per equip, el primer de l' Oviedo , amb una mala execució d' Obeng (m. 15), i el segon, de l'Espanyol, amb una gran aturada de Femenías en un cop de cap de Wu Lei a poc temps pel descans. Aquesta acció a pilota aturada va ser l'únic ressenyable dels blanc-i-blaus abans del pas per vestuaris.

Pal de Wu Lei

En una pugna  bloquejada , hi faltava un nou capaç d'agitar les coses. El quadro català tenia l'home ideal a la banqueta. De Tomás va substituir Wu Lei poc després que el xinès topés amb el pal (m. 57) i la sort de l'Espanyol va canviar.

Raúl de Tomás llança el penal que va suposar el 0-1 / RCDE

Una puntada de peu absurda a Pedrosa  va acabar en pena màxima i RDT no va fallar (m. 64). Tampoc va desaprofitar una passada de Puado després d'un regal de l'Oviedo (m. 69). En cinc minuts, l'Espanyol va liquidar el pols i Diego López es va encarregar de mantenir el pany en el tram final. 

Oviedo, 0; Espanyol, 2

Oviedo: Femenías; Nieto, Arribas, Grippo,Lucas; Viti (Sangalli, m. 83), Tejera (Cedric, m. 82), Edgar, Borja (Jimmy, m. 61); Obeng, Javi Mier (Nahuel, m. 61).  

Notícies relacionades

Espanyol: Diego López; Miguelón, Calero, Cabrera, Pedrosa (Dídac, m. 83); Embarba (Óscar Gil, m. 89), Mèrida (Jofre, m. 59), David López, Darder; Puado (Lozano, m. 83), Wu Lei (De Tomás, m. 59). 

Gols: 0-1 (m. 64), De Tomás, de penalti; 0-2 (69), De Tomás. 

Temes:

Espanyol