LA SITUACIÓ BLAUGRANA

Bartomeu trenca el seu silenci: «Ningú valora dimitir ara mateix»

«Jo no podia permetre que Leo Messi se n'anés del club», diu el president blaugrana, parlant per primera vegada en públic de l'assumpte, 25 dies després que l'argentí digués que se'n volia anar

marcosl54200918 barcelona     16 07 2020   josep maria bartomeu en el palco 200821073705

marcosl54200918 barcelona 16 07 2020 josep maria bartomeu en el palco 200821073705

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

25 dies després que Leo Messi anunciés que volia deixar el BarçaJosep Maria Bartomeu ha parlat per primera vegada públicament de l’assumpte. «Jo no podia permetre que Leo Messi se n’anés del club». Des que aquell 25 d’agost, en el qual un burofax va ser portada dels diaris i informatius de mig món, el president blaugrana havia mantingut un rigorós silenci. Només s’havia sentit la seva veu a l’acte de comiat de Rakitic, tot i que no es es va pronunciar ni sobre la continuïtat de Leo ni sobre altres temes difícils, com la moció de censura que ja estava en marxa. 48 hores després que es recollissin 20.687 firmes de socis reclamant el seu cessament, Bartomeu ha parlat aquest dissabte a TV-3, abans del Gamper. «Ningú valora dimitir ara mateix».

Notícies relacionades

Sobre el procés en marxa per enderrocar-lo, Bartomeu ha assenyalat que serà respectuós amb el procés de validació de firmes, i ha evitat especular sobre si creu que podria obtenir prou recolzaments a les urnes per evitar ser el primer president blaugrana deposat en referèndum. Tothom sap que el gran combustible que ha permès obtenir una xifra rècord de rúbriques ha sigut l’intent de Messi de deixar el Camp Nou, fart de Bartomeu. El mandatari va evitar entrar al cos a cos amb l’estrella argentina, que li va acusar de no tenir paraula i va denunciar que «fa temps que no hi ha projecte ni res, es van fent malabars i tapant forats».  «Com a president, no entraré en cap conflicte amb Messi. És el nostre capità, el líder de l’equip, parla al camp, aquests dies l’hem vist molt ficat en el projecte Koeman. És un tema aparcat. El que sí que he de dir és que jo no podia permetre que Messi, el millor jugador del món i de la història, marxés del Barça. Volem que es retiri al club», ha argumentat el dirigent barcelonista. 

L’última vegada que s’havia sotmès a preguntes de periodistes havia sigut el 18 d’agost per afirmar que el Barça no vivia cap «crisi institucional», sinó una simple «crisi esportiva» després que el 2-8 davant el Bayern certifiqués l’any en blanc dels blaugrana. A més del cas Messi i de la moció que podria suposar la sortida de Bartomeu en un mes, el president també va donar la seva versió sobre alguns dels altres incendis que s’han anat acumulant en el club des d’aleshores. Com per exemple la sortida de Quique Setién, que dijous va anunciar que emprendrà accions legals contra el Barça pel seu acomiadament, al·legant que «després d’un mes d’absolut silenci» ha decidit fer aquest pas legal perquè fins dimecres passat el club no li havia anunciat oficialment el seu acomiadament. El president ha explicat que va ser Eric Abidal el que va comunicar en persona la destitució i que al no aconseguir una sortida pactada haurà de ser un jutge qui ho resolgui. Pel que fa als problemes econòmics per fitxar, ha assenyalat que per complir el ‘fair play’ financer i no sobrepassar la massa salarial «abans que entrin jugadors n’han de sortir d’altres». Finalment també ha parlat del ’cas Riqui Puig’, que Koeman va deixar fora del Gamper, posant una ombra de sospita sobre el seu futur. «És una notícia una mica exagerada dir que Koeman no compta amb ell, no és això. Koeman ho explicarà, però hi ha una plantilla molt àmplia i l’important és que sigui competitiva».