HUMILIACIÓ A LA PLAÇA MAYOR

Demanen un any de presó per als tres seguidors del PSV que van humiliar unes captaires gitanes a Madrid

L'audiència jutjarà a partir d'aquest dimecres el comportament «humiliant» dels aficionats holandesos el 2016

rpaniagua33266252 deportes aficionados hinchas del psv en la plaza mayor de ma200915164013

rpaniagua33266252 deportes aficionados hinchas del psv en la plaza mayor de ma200915164013

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Audiència de Madrid jutjarà a partir d’aquest dimecres tres seguidors de l’equip de futbol holandès PSV Eindhoven pel comportament «humiliant» que van tenir el 15 de març del 2016 cap a un grup de dones d’ètnia gitana i d’origen romanès que demanaven una almoina a la plaça Mayor de Madrid.

En el seu escrit d’acusació, a què ha tingut accés Europa Press, el representant del Ministeri Públic reclama a cada un d’ells una pena d’un any de presó i una indemnització de 600 euros a cadascuna de les quatre víctimes. Se’ls imputa un delicte contra els drets fonamentals.

A més, el fiscal demana que de manera alternativa se’ls condemni a 10 mesos de presó per un delicte contra la integritat moral.

Molt alcohol

El relat dels fets recull que el 15 de març del 2016, amb motiu de la celebració d’un partit de futbol entre l’Atlètic de Madrid i el PSV Eindhoven, van arribar fins a la capital d’Espanya nombrosos aficionats de l’equip holandès que es van concentrar des de primeres hores del matí a la plaça Mayor, «on van estar ingerint en gran quantitat begudes alcohòliques».

Va ser cap a les 14.00 hores quan un grup de dones indigents d’ètnia gitana i d’origen romanès, «aprofitant la concurrència d’aquest volum de persones provocat per l’esdeveniment esportiu», van anar a la plaça Mayor a demanar «almoina».

Monedes a terra

En aquell precís instant, «sense motiu ni cap justificació que no fos l’origen ètnic i la condició social de les dones», la fiscalia assenyala que els aficionats holandesos van tenir cap a elles un comportament «objectivament ofensiu» i «humiliant» que va consistir a tirar monedes a terra perquè s’ajupissin a recollir-les.

Notícies relacionades

A més, el Ministeri Públic posa de manifest que els tres acusats, juntament amb altres persones que no han pogut ser identificades, van instar les dones a realitzar flexions a canvi de diners i fins i tot van arribar a llançar-los llaunes de cervesa o a cremar un bitllet de cinc euros davant d’elles.

Aquests actes resulten per la fiscalia «denigrants» i «vexatoris» i constitueixen «un atac a la dignitat d’aquestes dones indigents d’ètnia gitana».