LA PRIMERA JORNADA DE SEGONA DIVISIÓ

Un Espanyol voraç posa la primera pedra de l'ascens

L'equip periquito debuta a Segona amb un còmode triomf davant l'Albacete

zentauroepp54897667 wu lei200912223118

zentauroepp54897667 wu lei200912223118 / Alex Caparros

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Sempre és  il·lusionant  començar bé qualsevol projecte que es presenti. El curs passat el camí de l' Espanyol  es va torçar des del primer dia amb el debut contra el  Sevilla  (0-2) a l'agost. Després vindria un trist empat a Vitòria (0-0) i una patacada contra el  Granada  (0-3) que ho va començar a incendiar tot.

El barco mai va tirar endavant  i es va acabar enfonsant. Aquest dissabte es va posar la  primera pedra  per tornar al lloc que correspon al club per història i prestigi. El bloc periquito va derrotar l' Albacete  (3-0) i ja és al capdavant de la taula, una zona que no hauria d'abandonar.

Estil associatiu

Feia  27 anys  que l'Espanyol no jugava a Segona. Veure a la banqueta jugadors com  Darder, Marc Roca o Vargas  demostra el potencial de la plantilla de  Vicente Moreno,  el tècnic que ha de guiar l'equip cap a Primera, com va fer amb el  Mallorca  fa dues temporades.

Té elements per aconseguir l' objetiu  i no hi faltarà l'esforç. La idea del preparador valencià ha quedat clara des del començament amb un  futbol molt mes descarat i associatiu  que el curs anterior. L'entitat dels rivals ajuda, però també el convenciment i l'aposta per un estil de toc. 

Melendo colpeja primer

Aviat es va veure que el duel no tindria massa història. Amb una  superioritat abismal  l'Espanyol va desarmar la seva posada en escena de l'Albacete. L'equip manxec, dirigit pel incombustible  Lucas Alcaraz, va evitar de miracle del descens a Segona B en la minilliga de la Covid.

A Cornellà va semblar una joguina en mans del conjunt català durant molts minuts. Amb la possessió per bandera va arribar el gol de  Melendo, que va culminar una bona jugada per la dreta, amb  cop d'esperó inclòs d'Embarba  a Miguelón, un dels fitxatges. El mitjapunta va enviar la pilota a la xarxa després d'un rebuig.

 Triple canvi

L'equip periquito, comandat per un Embarba imperial,  no va afluixar. L'exjugador del Rayo va estavellar un míssil al  travesser  (m. 21) i va llançar la falta que  David López  va prolongar amb el cap perquè  Wu Lei  ampliés l'avantatge sense oposició (m. 25). En menys de mitja hora el primer envit de l'exercici semblava resolt. 

Lucas Alcaraz va sacsejar l'arbre amb un triple canvi en el descans, que va millorar la imatge dels manxecs. La victòria mai va córrer perill, però l'Albacete va poder marcar un  parell de cops de cap. Moreno va moure també la banqueta i  Javi Puado  no va saber aprofitar dues clares ocasions davant  Tomeu Nadal,  el porter visitant.

Ja en temps afegit,  Embarba  va arrodonir la  festa  al transformar un penal absurd per unes  mans de Carlos Isaac. La pròxima cita, també a casa davant el  Mallorca, serà més exigent. 

ESPANYOL, 3; ALBACETE, 0

Espanyol: Diego López (6); Miguelón (7), Cabrera (6), Calero (7), Dídac Vilà (6); Melendo (8),David López (7), Fran Mérida (7), Embarba (9); De Tomás (6), Wu Lei (7). Tècnic: Vicente Moreno (7). Canvis: Marc Roca (6) per David López (m. 57); Darder (6) per Melendo (57); Vargas (5) per Wu Lei (m. 76); Javi Puado (5) per De Tomás (76); Lozano (s. q.) per Fran Mérida (88).

Albacete: Nadal (7); Benito (5), Arroyo (5), Kecojevic (5), Fran García (3); Álvaro Peña (4),  Jules (6), Eddy (4), Caballo (5); Ortuño (5), Fuster (5). Tècnic: Lucas Alcaraz (5). Canvis: Zozulia (6) per Álvaro Peña (m. 46); Jiménez (5) per Fran García (46); Del Pozo (6) per Eddy (m. 46); Carlos Isaac (5) per Álvaro Peña (m. 84).

Gols: 1-0 (m. 13) Melendo, després que la pilota toqués Wu Lei en una jugada per la banda dreta; 2-0 (m. 25) Wu Lei aprofita una passada de cap de David López per afusellar el porter; 3-0 (m. 90) Embarba, de penal.

Àrbitre: Ais Reig (7), valencià. 

Notícies relacionades

Targetes: Arroyo (m. 24), Eddy (m. 37).

Estadi: RCDE Stadium. 

Temes:

Espanyol