OPEN DE TENNIS DELS EUA

Pablo Carreño torna a les semifinals de Nova York

L'asturià s'imposa a Shapovalov per 3-6, 7-6 (7-5), 7-6 (7-4), 0-6 i 6-3 i s'enfrontarà a Zverev

zentauroepp54840074 pablo carreno busta  of spain  reacts after defeating denis 200909082519

zentauroepp54840074 pablo carreno busta of spain reacts after defeating denis 200909082519 / Frank Franklin II

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

La desqualificació de Novak Djokovic va donar a Pablo Carreño Busta un inesperat accés als quarts de final de l’Obert dels Estats Units i l’asturià no ha desaprofitat l’oportunitat. La matinada d’aquest dimecres, després d’una marató de quatre hores i nou minuts que ha segellat davant Denis Shapovalov amb 3-6, 7-6 (7-5), 7-6 (7-4), 0-6 i 6-3, Carreño s’ha guanyat de ple dret el seu retorn per segona vegada en la seva carrera a una semifinal d’un gran, una altra vegada com el 2017 a Nova York, on divendres l’espera un repte encara més gran que la jove promesa canadenca: l’alemany Alexander Zverev.

La batalla amb Shapovalov, un esquerrà de 21 anys elèctric, agressiu i dotat d’un gran servei, ha sigut intensa. Però Carreño, vuit anys més gran, ha mostrat en un partit d’altíssim nivell la fortalesa de la seva experiència, en joc i en ment. No estranyava que en la pista pràcticament deserta d’Arthur Ashe, després d’alçar els dos braços prement els punys en l’aire i llançar un pletòric «¡som-hi! ¡som-hi!» ja amb la victòria a les seves mans, s’hagi confessat «destrossat però molt feliç».

«Estic contentíssim, la sensació és increïble», ha dit poc després en la roda de premsa virtual repassant un partit en el qual ho ha donat «tot».

Una muntanya russa

Carreño ha admès que va sortir «molt nerviós» i en el primer set ha obert oportunitats que Shapovalov va saber aprofitar, va jugar d’una manera incòmoda per a l’asturià i amb un metralleta de sacades directes. En el segon, no obstant, Carreño va fer ajustos i el canadenc, a més, va començar a combinar el seu brutal servei amb una allau de dobles faltes. Després d’un ball de ruptures de servei a l’inici del set es va acabar en el tie-break, que com el del tercer Carreño es va apuntar de forma brillant.

Notícies relacionades

En el quart set va reaparèixer el Shapovalov del primer, amb una contundència que li va permetre emportar-se’l en blanc. La muntanya russa del partit reapareixia una vegada més. Però després de l’atenció del fisio abans de començar l’última mànega, Carreño, «com a nou», va frenar qualsevol possibilitat del canadenc d’aprofitar l’estrebada i desplegant una vegada més el seu millor joc va segellar la més dolça de les victòries.

Amb ella Carreño s’assegura les opcions de ser el nou jugador que sumarà el seu nom a la llista de campions de grans aquest any anòmal, on ni Roger Federer ni Rafael Nadal han competit a Flushing Meadows i Djokovic ja no està. «Serà important per al tennis que hi hagi un nou campió», ha dit Carreño. «Tant de bo sigui jo». I sap que els jugadors que queden al quadro, incloent Zverev, són «d’un nivell altíssim», però de moment ell està allà amb ells. I, com ha dit, «és una cosa per celebrar, per estar molt content i per continuar somiant».