EL MÉS JOVE AMB ESPANYA DES DE 1936

Luis Enrique «Ansu és especial i diferent»

El blaugrana, de 17 anys, es converteix davant d'Alemanya en el segon jugador més jove que debuta amb la selecció espanyola

marcosl54763264 stuttgart  germany   03 09 2020   suat serdar  r  of germany200904080647

marcosl54763264 stuttgart germany 03 09 2020 suat serdar r of germany200904080647 / Philipp Guelland

3
Es llegeix en minuts
Marcos López

Va aparèixer en la segona meitat, després de suplir Jesús Navas en el descans, i va deixar empremta. Ansu Fati no deixa ningú indiferent. Porta un any de bojos després de debutar amb Ernesto Valverde en el Barça amb només 16 anys. Ara, el davanter blaugrana està fent caure barreres amb la selecció espanyola.

Com ja ha fet al Barça, Ansu està fent caure barreres ara amb la selecció espanyola

«Ansu ha demostrat que és especial i diferent, ha demostrat el que tots sabem que és», ha declarat Luis Enrique, el tècnic que li va obrir la porta d’Espanya en el xoc contra Alemanya que es va tancar amb empat (1-1) després del gol en l’últim sospir de Gayà, el lateral esquerrà del València.

«L’hem de cuidar. Pel seu comportament, és un noi molt madur», ha detallat l’entrenador asturià, conscient que Ansu atreu per la seva edat juvenil. Es va moure amb naturalitat pel flanc esquerre de l’atac i en cap moment va fer la sensació que se sentís superat per la situació.

No era, ni de bon tros, un dia com un altre, perquè el davanter blaugrana es va convertir, per exemple, en el segon jugador més jove que debutava amb la selecció espanyola, amb 17 anys i 308 dies. El primer és Ángel Zubieta, que es va estrenar a Praga amb la selecció quan tenia 17 anys i 283 dies. O sigui, Ansu és el més precoç des de 1936.

Ansu marca amb el cap el gol anul·lat per falta prèvia de Sergio Ramos. / REUTERS / KAI PFAFFENBACH

Blindar l’estrella

Aquesta precocitat ja el va fer superar rècords amb la samarreta blaugrana. Ara els amenaça amb la de la selecció. Va estar a punt de ser el més jove a marcar un gol amb la selecció, però el seu gol de cap va ser anul·lat per falta prèvia de Sergio Ramos. El rècord pertany a Juan Errazquin, que va anotar tres gols davant Suïssa quan tenia 18 anys i 344 dies (1925).

El Barça, que ja tenia previst augmentar el contracte d’Ansu i elevar la seva clàusula de rescissió fins als 400 milions d’euros, s’ha d’afanyar. Quan torni dels compromisos amb la selecció, Koeman l’espera amb els braços oberts i Bartomeu al despatx per ampliar el seu vincle amb el club fins al 2022

El seu atreviment, intel·ligència futbolística i l’idil·li permanent amb el gol el converteixen en un dels atractius del nou projecte esportiu que està dissenyant el tècnic holandès. I alhora en una aposta estratègica del Barça. Un pilar per al futur.

Ansu s’emporta la pilota en el partit davant Alemanya. / GETTY 

Ansu Fati va renovar pel club tres vegades en només cinc mesos. Ara es prepara la quarta perquè el seu rendiment ha sigut espectacular el primer any al Camp Nou. Ha marcat set gols, només dos menys que Griezmann (9). Tots dos en la seva estrena com a blaugrana. Ansu, a més, ni tan sols ha passat pel filial. Va saltar directament del juvenil de Víctor Valdés, abans que l’acomiadessin, al primer equip, ja amb Valverde.

Notícies relacionades

I la seva clàusula de rescissió ha anat pujant a mesura que el seu futbol elèctric i imaginatiu anava sorprenent. Va començar tenint un preu de sortida de 100 milions d’euros, després de 170 i ara, quan firmi el primer contracte professional de la mà de Jorge Mendes (va canviar d’agent després d’abandonar Rodrigo Messi, el germà de Leo), ascendirà fins als 400 milions per espantar qualsevol interès aliè.

El Manchester United ha sigut un dels equips que més han volgut Ansu Fati, però el president blaugrana Josep Maria Bartomeu ja el va incloure a la llista d’intransferibles.