La Champions de Lisboa

Di María porta el PSG a la gran final

El conjunt francès aixafa el Leipzig en un partit perfecte de totes les seves estrelles

segea54543803 lisbon  portugal   18 08 2020   marquinhos  c l  of psg cele200818230139

segea54543803 lisbon portugal 18 08 2020 marquinhos c l of psg cele200818230139 / David Ramos POOL

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

Els ulls del món futbolístic estaven pendents de Neymar, indubtablement la gran estrella del París Saint Germain, el futbolista que diumenge podrà tenir l’ocasió d’exercir una doble venjança, sempre que sigui el Bayern el rival del conjunt francès a la final de la Champions. L’astre brasiler va firmar un bon partit però va quedar eclipsat per la sensacional i meravellosa actuació d’Ángel di María, el veritable heroi de la primera de les dues semifinals d’aquesta estranya i curiosa Lliga de Campions que s’està jugant a Lisboa.

El futbolista argentí va ser el gran artífex de la classificació del PSG, el jugador que va conduir el conjunt de París cap a la seva primera final continental. El somni a tanta inversió, a tant cop de talonari, a tanta figura que ha arribat aquests últims anys a la capital francesa. I sobretot a la possibilitat que Neymar compleixi el somni d’aixecar una segona copa a la Champions, després de la conquerida amb el Barça a Berlín i, de passada, sempre que sigui el Bayern el rival a la final, a la possibilitat de venjar-se de dues golejades; una, directa, la que va patir la selecció brasilera davant l’alemanya en el Mundial organitzat al seu país, i una altra indirecta, la vergonyosa que va encaixar el Barça divendres de la setmana passada davant els bavaresos.

Conduït per Di María, amb un Neymar que sempre va mostrar nombroses ganes i amb un Mbappé més apagat, el PSG no va donar absolutament cap opció al quadro alemany des del minut zero del partit. Gairebé es podria dir que el Leipzig va estar desaparegut en combat des del xiulet inicial i només va sobreviure una mica en el partit quan va mirar de reaccionar a l’inici de la segona part. Una empenta alemanya que va finalitzar amb el tercer gol dels francesos.

Convidat de pedra

De fet, el partit ja va poder començar a sentenciar-se en els primers cinc minuts quan Neymar va enviar una pilota al pal dret i després una mà seva va propiciar que s’anul·lés un gol al PSG. Va ser el senyal per al primer gol francès, obra de Marquinhos, de cap, després d’una falta llançada sensacionalment –com no– per Di María. Abans del descans el conjunt parisenc ja va deixar la semifinal molt costa amunt gràcies a un gol –¿de qui?– de Di María, després d’un error de la defensa alemanya.

I, per descomptat, el futbolista argentí també va ser determinant en el tercer gol del PSG, obra de Juan Bernat, després de l’obligada revisió del VAR. Només hi va haver un equip sobre el camp del Benfica. El Leipzig va ser un convidat de pedra.

La fitxa del partit

0; RB Leipzig: Gulacsi; Mukiele, Upamecano, Klostermann (Orban, 83); Laimer (Halstenberg, 62), Sabitzer, Kampl (Adams, 64), Angeliño: Nkunku (Forsberg, 46), Dani Olmo (Schick, 46); i Poulsen.

3; París Saint Germain: Sergio Rico; Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat; Marquinhos, Paredes (Draxler, 82), Ander Herrera (Verrati, 83); Di María (Sarabia, 87), Mbappé (Choupo-Moting, 86) i Neymar.

Gols: 0-1, min 13: Marquinhos. 0-2, min 42: Di María. 0-3, min.56: Bernat

Notícies relacionades

Àrbitre: Björn Kuipers (Països Baixos) va amonestar Kimpenbe, Laimer. Halstenberg, Poulsen

Incidències: Semifinal de la Lliga de Campions de futbol disputat sense públic a l’Estadi da Luz de Lisboa.