la pandèmia i l'esport

El virus obliga a ajornar el primer partit de la Lliga francesa pels positius del Marsella

L'Olympique té quatre membres de la seva plantilla afectats per la Covid-19 i no podran jugar divendres davant el Saint-Etienne

segea54532604 marseille  france   17 08 2020   firefighters wearing a prot200818161047

segea54532604 marseille france 17 08 2020 firefighters wearing a prot200818161047 / GUILLAUME HORCAJUELO

1
Es llegeix en minuts

La confirmació aquest dimarts de tres nous casos de jugadors positius de Covid-19 a l’Olympique de Marsella, cosa que eleva a quatre els contagiats a la plantilla, va obligar a posposar el partit inaugural de l’Aventura 1 francesa, previst divendres contra el Saint Etienne. Un cop dur que genera molts interrogants sobre la celebració tranquil·la d’un campionat francès que el coronavirus va aturar definitivament al març.

La competició començarà a les palpentes, per tant, dissabte, en un ambient de jugadors afectats i aficionats desil·lusionats. «En vista dels resultats mèdics transmesos per l’Olympique de Marsella aquest dimarts, 18 d’agost, la Comissió Nacional Covid indica a la Comissió de Competicions de l’LFP que el virus circula en el club marsellès», cosa que implica l’ajornament del partit davant el Saint Etienne, va anunciar la Lliga de Futbol Professional (LFP) francesa. Hores abans, el Marsella havia indicat que «es van confirmar els tres casos sospitosos de diumenge», a més d’un contagi anterior comunicat dijous.

Ajornat al setembre 

Notícies relacionades

El Marsella-Saint Etienne a l’estadi Vélodrome no serà per tant el primer partit de l’Aventura 1 2020-2021. El seu enfrontament tindrà lloc el dimecres 16 o el dijous 17 de setembre «sota reserva de l’evolució de les condicions sanitàries a l’Olympique de Marsella», segons l’LFP. D’acord amb el protocol de la seva recent Comissió Covid, l’LFP pot decidir l’ajornament d’un partit a partir dels quatre casos confirmats.

El Saint Etienne, per la seva part, va comunicar un nou positiu a la seva plantilla divendres, després de cancel·lar un amistós contra l’Hertha de Berlín per un cas la setmana anterior. En total, uns 40 jugadors d’11 clubs de l’Aventura 1 han donat positiu a la Covid-19 en les últimes setmanes. La gran majoria es van contagiar després de la tornada als entrenaments al juny, cosa que va començar un aïllament més o menys prolongat en funció del cas i portar a la cancel·lació de nombrosos partits amistosos.