fase final de l'europa league

El Sevilla es conjura per triomfar en el seu torneig talismà

L'equip andalús es juga aquest dimarts el pas a les semifinals contra el Wolverhampton

rpaniagua54438688 el sevilla llega a dusseldorf 10 08 2020 twitter del sevilla200810202935

rpaniagua54438688 el sevilla llega a dusseldorf 10 08 2020 twitter del sevilla200810202935

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

És un format completament nou i els rivals van variant d’una edició a l’altra, però el Sevilla sempre té un idil·li especial amb aquesta competició. L’equip andalús disputarà la temporada vinent la Champions, però ara vol tancar el curs del coronavirus amb un altre èxit en el seu torneig talismà, una Europa League que ha conquistat en cinc ocasions al segle XXI. 

Amb aquest currículum és lògic que el conjunt de Julen Lopetegui sigui tremendament respectat. La seva gran actuació en els vuitens, amb victòria convincent davant el Roma, va corroborar aquest poder i aquest dimarts espera el Wolverhampton (21 h, Movistar Lliga de Campions). L’equip de Nuno Espírito Santo va acabar setè en la Premier ja va eliminar l’Espanyol en els setzens de final amb un 4-0 a l’anada i un 3-2 a Cornellà.

Sense baixes

Succeir en el palmarès el Chelsea és l’únic objectiu del pentacampió, que va conquistar el seu últim títol europeu el 2016 a la final de Basilea contra el Liverpool. Abans, es va coronar el 2006, 2007, 2014 i 2015. «Hem d’entrar en el partit igual que contra la Roma. Sabem la importància que té aquesta competició per al Sevilla», va dir aquest dilluns el central Diego Carlos, un dels baluards pretès per alguns de grans d’Europa. 

Nuno Espírito Santo, a l’entrenament d’aquest dilluns del Wolves / Efe

«El Wolves té futbolistes excel·lents. Després del City, és el club anglès que més ha invertit. És un grup sòlid que juga des de fa molt temps de la mateixa manera. Serà un duel molt competit», va advertir Lopetegui, que podrà comptar amb tots els seus referents a l’MSV Arena de Duisburg, el mateix escenari dels vuitens. Gudelj, que segueix en quarantena pel seu positiu de coronavirus, és l’única absència d’un Sevilla que confia en la seva solvència defensiva i la classe de Banega, Ocampos i En-Nesyri. 

El segell de Mendes

Al davant espera un rival amb el segell del superagent Jorge Mendes. El 38% de la plantilla la formen jugadors lusitans, entre ells Rui Patricio, Moutinho, Neves o Jota. També hi destaca el poder ofensiu de Raúl Jiménez i l’exblaugrana Adama Traoré.

Notícies relacionades

«Aquest format té un matís històric. Hem d’adaptar-nos i competir amb la millor mentalitat», va afirmar Lopetegui, que busca la sisena Europa League per al Sevilla. «La il·lusió ens guiarà per superar les dificultats», va concloure el tècnic. 

L’Inter, primer semifinalista

En la jornada d’aquest dilluns, l’Inter de Milan va patir per doblegar el Leverkusen a Düsseldorf (2-1) i es mesurarà en semifinals amb el guanyador del Shakhtar-Basilea d’avui. Barella i Lukaku van segellar els gols italians i Havertz va retallar distàncies per als germànics. Lautaro va jugar 64 minuts sense protagonisme.