PREOCUPACIÓ PER L'EX NBA

Samardo Samuels: de jugar en el Barça a problema policial a Barcelona

El pivot jamaicà, que dorm en el seu Porsche amb les finestres trencades en un pàrquing, ha protagonitzat diversos aldarulls

Actualment sense equip després d'haver tingut conflictes en diversos clubs, el van parar dimarts quan intentava anar pel passeig marítim amb el seu BMW

samardo-1

samardo-1

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Segurament molts aficionats no recorden el pas de Samardo Samuels pel Barça. El pivot jamaicà, que havia jugat a l’NBA amb Cleveland i havia rendit a bon nivell amb l’Armani Milán a l’Eurolliga, no va deixar gaire empremta l’any que va jugar al Palau. Ara bé, el seu nom és ben conegut per la Guàrdia Urbana de Barcelona. El jugador, després de rescindir el seu contracte amb l’últim equip en el qual va jugar, fa un mes que és a Barcelona i ja ha protagonitzat diversos aldarulls amb agents municipals.

L’últim va ser dimarts, quan diversos efectius dels Mossos i la Guàrdia Urbana van haver de mobilitzar-se perquè Samuels, de 31 anys, 2,04 metres i 120 quilos, circulava amb el seu BMW pel passeig marítim de la Barceloneta, per on no poden circular cotxes. No portava passaport, ni carnet d’identitat, ni de conduir ni assegurança. El pivot, segons fonts policials, freqüenta aquesta zona i el Raval –on s’ha vist embolicat en diversos incidents–, li han confiscat la marihuana que estava consumint i ha sigut denunciat per amenaces. Dorm moltes nits en el seu Porsche, amb els vidres trencats perquè diu que no en té la clau, que té aparcat en un pàrquing, des del qual expliquen a aquest diari que allà no ha donat problemes.

Samuels va fitxar pel Barça el 2015, avalat per dues campanyes molt bones a Milà, on va fer una mitjana de 14 punts i 6,4 rebots en la temporada 2014-15. No obstant, el seu rendiment al Palau va estar molt per sota d’aquests números (6 punts i 2,8 rebots en Eurolliga) fet pel qual, tot i que li quedava un any més de contracte, el conjunt blaugrana va prescindir dels seus serveis després d’aquella decebedora primera temporada.

Samardo Samuels, en un entrenament amb el Barça. / RICARD CUGAT

Indisciplines en el Betis, Partizan, Panionios i Llemotges

Un any després, l’agost del 2017, el Betis li va obrir la porta de la seva tornada a la Lliga ACB, on va durar un mes i no va disputar ni un partit oficial després d’un enfrontament amb l’entrenador verd-i-blanc, Alejandro Martínez, que el jugador va publicar a Instagram. «Sé que no parles gaire bé l’anglès però pregunta al teu segon (tècnic), tu ho sabies quan vaig decidir no jugar la segona part del partit d’entrenament. Aprèn a parlar, no entrenes gossos». El Partizan de Belgrad li va oferir una oportunitat l’octubre d’aquell any però es va repetir la mateixa història i al mes següent el van fer fora per un post a Instagram en el qual criticava el seu tècnic, Miroslav Nikolic, i feia un comentari masclista sobre una periodista.

Notícies relacionades

«Totes aquestes històries m’han perjudicat i m’han fet molt difícil trobar un contracte. M’han posat una etiqueta –explicava a la web francesa ‘BeBasket’–. El Sevilla i el Partizan han destrossat la meva reputació i tot el treball que havia fet. És injust perquè no he guanyat res d’aquests dos treballs. No he rebut ni un sol cèntim del Sevilla ni del Partizan. És frustrant haver de veure els partits per televisió perquè aquests dos clubs, que no tenien cap intenció de construir un futur amb mi, hagin arruïnat la meva reputació».

Al Llemotges, malgrat que el seu bon inici de campanya va fer pensar que els problemes disciplinaris havien quedat enrere, va tornar a reincidir i va ser suspès després d’haver-se enfrontat al preparador, Kyle Milling. Tallat per l’equip francès l’estiu passat, va marxar al Panionios, on el 25 de gener va amenaçar de no jugar la segona part contra el Rethymno si no se li pagaven els diners que se li devien; un mes més tard deixava Grècia per firmar amb el Chorale Roanne. Després que la pandèmia del coronavirus forcés al març la suspensió definitiva de la Lliga francesa, el club va decidir no renovar-li el contracte. Sense equip, fa un mes va posar rumb a Barcelona, on fonts policials mostren la seva preocupació pel seu estat.