ACABA EL CULEBRÓ DE LA BANQUETA PERIQUITA

Final del culebró: Vicente Moreno, nou entrenador de l'Espanyol

El tècnic valencià, procedent del Mallorca, firma fins al 2023 i dirigirà el repte de l'ascens a Segona

jmexposito53743419 file photo  soccer football   la liga santander   fc barcelo200613191143

jmexposito53743419 file photo soccer football la liga santander fc barcelo200613191143 / Albert Gea

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

S'ha fet  esperar més del compte , però al final la lògica sha complert i Vicente Moreno  dirigirà el repte de l'ascens  perico a Segona la temporada vinent. El preparador de Massanassa (València), de 45 anys, volia deixar el Mallorca  i l' Espanyol l'havia elegit com a primera opció per a la banqueta. L'acord entre el tècnic i el club periquito estava segellat des de fa dies, però faltava l'últim pas, una desvinculació  que ha convertit l'operació en un martiri.

Després de 20 dies d'estira-i-arronsa  entre totes les parts, a les 17.00 hores d'aquest dimarts ha arribat finalment l'anunci oficial. Moreno, que tenia contracte amb el Mallorca fins al 2022, firma amb el club periquito fins al 2023, una vinculació de tres temporades que ja estava acordada des del mes passat.

Enuig matinal

El valencià sempre va ser la primera opció de Rufete, el director esportiu que va acabar la Lliga a la banqueta amb pèssims resultats. No obstant, la desvinculació del Mallorca no ha sigut gens fàcil. El nou míster periquito tenia una clàusula alliberadora d'un milió d'euros  i la propietat nord-americana del club balear es va mantenir inflexible. Al final, un últim esforç econòmic de l'Espanyol i una rebaixa de Moreno en les quantitats que se li devien ha permès  desbloquejar una situació que ja era insostenible. 

 El culebró ha mantingut la intensitat  fins a l'últim dia. Tal com va avançar el director general,  José María Duran, aquest dimarts era el límit fixat per tancar el fitxatge. Les coses s'havien complicat al matí, quan Moreno va acudir a Son Moix a firmar la seva sortida i va abandonar les oficines  molt molest.  «Si no passa res, començarem a treballar dilluns. S'han dit coses de mi que no sé d'on surten. L' únic perjudicat  en tot això soc jo i la meva imatge», ha deixat anar l'entrenador. Hores després, s'ha confirmat el seu adeu.

L'Espanyol volia un tècnic amb  experiència a Segona  i Vicente compleix a la perfecció amb aquest perfil. Com a jugador, va ser un pivot defensiu que va coincidir al planter del València amb  Albelda, Farinós i Palop. Va arribar a ser capità del Xerez. A les banqueta, va dirigir el club gadità (2011-12), el Nàstic (2013-16) i el Mallorca (2017-2020).

Especialista en ascensos

Notícies relacionades

Amb el quadro de Tarragona va pujar de Segona B a Segona i  va tenir a tocar el salt a Primera. Als balears els va portar  de Segona B a Primera , amb dos acscensos consecutius. Aquest curs ha acabat penúltim, però va competir fins al final amb el pressupost més baix de la categoria. Amb Moreno, el Mallorca va vèncer l'Espanyol a Son Moix (2-0) a l'octubre i va caure a Cornellà al febrer (1-0).

El míster serà presentat aquest dimecres (14 h) al RCDE Stadium i la setmana vinent treballarà ja amb una plantilla que ha de patir nombrosos ajustos,  tant en les altes com en les baixes. Moreno comptarà a l'Espanyol amb el pressupost més alt de Segona. No li faltarà pressió: qualsevol final que no sigui l'ascens seria considerat un fracàs. 

Temes:

Espanyol