l'escàndol de Segona

Competició decideix que el Depor-Fuenlabrada es jugui aquest dimecres

La votació ha donat un resultat de dos vots a favor de la disputa del xoc aquesta setmana i una abstenció

rpaniagua54315753 graf7798  a coru a  31 07 2020   aficionados del deportivo d200803174646

rpaniagua54315753 graf7798 a coru a 31 07 2020 aficionados del deportivo d200803174646 / Cabalar

2
Es llegeix en minuts

El conflicte generat en l’última jornada de Segona podria entrar en la seva recta final. Potser és molt dir en un assumpte que té tota la pinta d’acabar als tribunals, però almenys s’ha fixat ja una data per a la disputa del Deportivo-Fuenlabrada anul·lat pels casos de coronavirus dels jugadors de l’equip madrileny. 

Després de diverses hores de reunió, Competició ha fixat la disputa del partit per a aquest dimecres, 5 d’agost, a les 20.00 hores. La votació ha tingut dos vots a favor i una abstenció, precisament de la presidenta del comitè, Carmen Pérez González. És la primera decisió d’aquest comitè en dos anys que no es pren per unanimitat.

L’Elx, pendent

Hores després de conèixer-se que la plantilla del Deportivo de la Corunya no s’havia presentat a les instal·lacions d’Abegondo, on s’havia de sotmetre als tests PCR davant la possibilitat que el partit ajornat de l’última jornada contra el Fuenlabrada pogués disputar-se aquest dimecres, el Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol ha pres l’esperada decisió.

Divendres passat, el comitè va denegar la mesura cautelar plantejada per l’instructor de l’expedient obert al Fuenlabrada de donar per perdut a l’equip madrileny el partit contra el Depor de l’última jornada de LaLiga SmartBank. Si s’hagués estimat la cautelar seria l’Elx el club que jugaria la promoció contra el Saragossa, mentre que el Deportivo quedaria en posicions de descens, de manera que no eludiria la pèrdua de categoria.

Alegria madrilenya

El Fuenlabrada ja havia mostrat la seva disposició a poder jugar el partit amb els jugadors disponibles a partir del 2 d’agost, i per això ha festejat la decisió de Competició. Per la seva banda, el Deportivo va rebre diumenge diversos correus electrònics d’un dels inspectors de LaLiga per passar els PCR que l’associació de clubs programa 48 hores abans d’un partit.

L’entitat gallega va respondre que la sol·licitud no s’adequava «al protocol ni a la situació de la competició», ja que en aquest moment no hi ha programat cap partit ni es donen les condicions per disputar-lo. Els emissari de LaLiga s’han personat aquest dilluns a les instal·lacions gallegues i s’han trobat el buit absolut.

Dates per al ‘play-off’

LaLiga també ha comunicat les dates dels partits de ‘play-off’ d’ascens a la Lliga Santander acordades amb la RFEF en el si de la Comissió de Seguiment del Conveni de Coordinació celebrada el 31 de juliol i que són les següents:

1a eliminatòria

Anada: el dijous 13 de agosto

Tornada: el diumenge 16 d’agost

2a eliminatòria:

Notícies relacionades

Anada: el dijous 20 de agosto

Tornada: el diumenge 23 d’agost