coronavirus

Cas Fuenlabrada | El Sergas confirma l'alta epidemiològica de 33 dels 46 integrants de l'expedició del Fuenlabrada

Fonts sanitàries aclareixen que les persones que causen alta epidemiològica ja no estan obligades a l'aïllament i tenen llibertat de moviments

lmendiola54299132 200730185914

lmendiola54299132 200730185914

3
Es llegeix en minuts
La Opinión de A Coruña

Les autoritats sanitàries de l’àrea de la Corunya han confirmat aquest matí que els resultats de les proves fetes ahir pel laboratori de microbiologia als membres de l’expedició del CF Fuenlabrada confirmen avui que «33 causen alta epidemiològica complint amb el protocol sanitari». Fonts sanitàries aclareixen que les persones que causen alta epidemiològica ja no estan obligades a l’aïllament i tenen llibertat de moviments.

L’expedició de l’equip de futbol madrileny, formada en total per 46 persones, està confinada des del dilluns 20 de juliol en un hotel de la Corunya després de detectar-se fins a 18 casos actius de Covid-19 entre els futbolistes i tècnics desplaçats fins a la Corunya per disputar un partit de futbol contra el Deportivo, finalment suspès després de conèixer-se els positius en la delegació madrilenya.

Segons han informat fonts sanitàries, al rebre l’alta epidemiològica i complir el protocol sanitari, aquestes 33 persones poden abandonar l’hotel NH Finisterre de la Corunya, mentre que als 13 restants se’ls continuaran fent controls amb seguiment telefònic. En funció de la informació recollida sobre l’evolució del pacient, es pren la decisió de si se li repeteixen les proves per part del laboratori de microbiologia.

13 confinats

Les fonts consultades assenyalen que no hi ha cap càlcul sobre quants dies més hauran d’estar confinats els 13 membres del Fuenlabrada que encara no han rebut l’alta epidemiològica. El Fuenlabrada va indicar dimecres que l’evolució de tots els integrants de l’expedició durant els últims dies havia sigut «molt bona» i per això va plantejar la possibilitat que el partit suspès contra el Deportivo es disputés a partir de diumenge.

A l’espera de conèixer els resultats confirmats avui, el club madrileny ja va expressar ahir la seva confiança en el fet que alguns dels seus jugadors, tècnics i empleats puguin començar ja a abandonar la ciutat i l’aïllament en el qual es troben des de dilluns passat. Per aquesta raó van sol·licitar també un nou ajornament, el segon, de les declaracions davant el jutge d’instrucció de l’expedient obert per Competició. Ricardo Esteban Díaz Sánchez va decidir ahir aparcar la compareixença del president del Fuenlabrada, Jonathan Praena; al metge, Juan Manuel Blanco Navarro; l’entrenador, José Ramón Sandoval; el jugador Hugo Fraile i el seu representant, Rodrigo Fernández Lovelle.

El jutge d’instrucció de la Federació encarregat de l’expedient sancionador contra el Fuenlabrada per la suspensió del seu partit contra el Deportivo va emetre ahir la seva primera mesura cautelar i va proposar al Comitè de Competició que declari com a perdut aquest partit per als madrilenys pel que entén com una «greu alteració del bon ordre esportiu». Ricardo Esteban Díaz Sánchez, encarregat del procediment iniciat contra el conjunt de Fuenlabrada, deixa amb aquesta mesura la porta oberta a noves sancions després de constatar l’«afectació a la integritat de la competició» i no es descarten més càstigs, com el descens.

Als 18 positius ratificats per les autoritats sanitàries gallegues, s’hi hauria d’afegir els quatre membres de la plantilla que ja no van poder viatjar a la ciutat hercúlia. En total, el mateix club va arribar a situar en 26 els positius per coronavirus entre els seus jugadors i cos tècnic i fins i tot un dels seus jugadors que estava confinat a la Corunya va haver de ser hospitalitzat, tot i que ja va rebre aquesta setmana l’alta hospitalària.

Procés sancionador 

El president de la Xunta en funcions, Alberto Núñez Feijóo, va anunciar ahir que el Govern autonòmic va obrir un procés sancionador contra el Fuenlabrada CF i LaLiga per «incompliment greu» del protocol sanitari després de viatjar l’equip a la ciutat de la Corunya per disputar l’últim partit de la temporada.

Notícies relacionades

El viatge del Fuenlabrada a la Corunya per jugar aquest partit de futbol amb el Dépor, que va acabar per suspendre’s, també va originar que l’Ajuntament de la Corunya sol·licités a la Fiscalia que investigui els fets relacionats per si fossin constitutius de delicte.

Així, la Fiscalia Provincial de la Corunya va confirmar divendres passat que va obrir diligències d’investigació penal per aclarir si el succeït en el cas del brot de coronavirus detectat en l’expedició del Fuenlabrada té «abast penal».